Батька восьми неповнолітніх дітей не випустили з України через одне слово в документі з ТЦК, розгорівся скандал

Батька восьми дітей з Одеси, якого було знято з військового обліку ще 19 років тому, не випустили з України. Про це розповіла його дружина, активістка і фотокореспондентка Ірина Семкіна-Мецкер у Facebook, передають Патріоти України.

"Мій чоловік віз жінку на пропускний пункт Паланка (на кордоні з Молдовою. – Ред.), і його не випустили! Він 2004 року був списаний із строкової служби за станом здоров'я зі зняттям з військового обліку, 2020-го його викликали повісткою, він прийшов, його знову зняли з обліку та поставили другу печатку", – написала Семкіна-Мецкер.

За її словами, чоловік – єдиний годувальник у своїх чотирьох дітей, оскільки їхня мати померла, а загалом він має вісім неповнолітніх дітей. Незважаючи на ці обставини, прикордонники не дозволили виїхати, сказавши, що в документі з ТЦК "знято з обліку" необхідно замінити на "виключено з обліку".

Після цього чоловік вирушив до ТЦК, але там своєю чергою відмовилися щось виправляти. "Прийшли до військкомату і нам сказали, що раз він знятий з обліку, то взагалі ніякого відношення до них не має і ніякі виправлення вони робити не будуть. Звичайно ж, "косят" на прикордонників і розповідають що це вони створюють такі проблеми за власним бажанням. Замкнене коло!

Потрапити у військкомат неможливо, та цариця, яка веде прийом, не хоче розмовляти. Викликали адвоката відстоюватимемо свої права далі", – зазначила Ірина Семкіна-Мецкер.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...