Батькам на замітку. День Святого Миколая: Що не можна дарувати дітям і чому

День Святого Миколая християни східного обряду в усьому світі традиційно відзначають 19 грудня. Це велике свято також дуже люблять діти через добру традицію знаходити вранці подарунки під подушкою, в шкарпетках або у взутті, передають Патріоти України.

Батьки заздалегідь готуються до Дня Миколая й обмірковують, які краще підготувати презенти для своїх малюків, щоб влаштувати дітям справжнє диво і не дай Боже не зіпсувати святковий настрій.

Як свідчать легенди, Микола Чудотворець залишає слухняним діткам подарунки та солодощі, а шкодникам - прутик чи шматочок вугілля. Так святитель заохочує малят до добрих справ і вчинків, обдаровуючи за хорошу поведінку.

Для мам і тат, які планують приміряти на себе роль Миколи Угодника і тихенько в ніч проти 19 грудня залишити презент своїм дітям, є певні рекомендації, що не слід дарувати на День Миколая.

Які подарунки на Миколая не потрібно дарувати дітям

  • Оскільки це свято вважають сімейним, не бажано вибирати подарунок, який зможе відтягти дитину від батьків і захопити усю увагу, не порушить сімейну єдність - тому модні гаджети дарувати не радять.
  • Святий єпископ міста Миру в Малій Азії, який жив у III столітті - був знаменитий своєю щедрістю і допомогою бідним і малозабезпеченим, тому часто акцент в подарунках роблять на певну скромність. Так, для габаритних подарунків може відмінно підійти інше свято (наприклад - Новий рік), але не День Миколая.
  • Також настійно не радять дарувати дітям у день пам'яті святого військові іграшки чи іграшкову зброю.
  • Іграшки з маленькими гострими деталями, які малята можуть проковтнути або поранитися ними, не слід дарувати взагалі до досягнення більш старшого віку.
  • Не рекомендують дарувати дітям коштовності та гроші, адже Микола Чудотворець все своє багатство роздавав біднякам і людям в серйозній скруті. Так, навпаки можна вибрати для дитини набір для творчості та заохочувати до створення добрих веселих святкових листівок з теплими побажаннями. Адже такі гарні вчинки - вже початок підготовки та збирання "балів" до наступного Дня святого Миколая.

Експорт українського морозива побив усі рекорди - от хто купує найбільше

понеділок, 13 травень 2024, 12:56

Українське морозиво завойовує все більше прихильників по всьому світу, про що свідчать ріст масштабів експорту цього продукту. Зокрема у 2023 році обсяги продажу десерту за кордон сягнули рекорду, а найбільше українського морозива вивезли у Молдову та ...

ТОП-3 категорії громадян, які можуть збільшити розмір майбутньої пенсії в Україні

понеділок, 13 травень 2024, 12:50

У разі нестачі страхового стажу українцям зовсім не обов'язково розраховувати на допомогу дітей або відвідувати різні установи. Цю проблему можна вирішити самостійно з дому, в режимі онлайн, розповіли у Кабінеті міністрів. Але такий підхід стосується т...