Батькам на замітку: Експерти розповіли, чи безпечні трендові іграшки "поп іт" и "сімпл-дімпл"

Поп Іт і Симпл Дімпл - це нові трендові іграшки, які дуже хочуть отримати діти. Відео з даними іграшками "підірвали" мережу. При цьому експерти розповіли, чи безпечні вони для дітей і які є обмеження. Про це йдеться в програмі "Ранок з Україною" на каналі "Україна", передають Патріоти України.

Кольорові китайські іграшки з бульбашками бувають різних форм. Коштує така річ в середньому 150 гривень за штуку. Але чи корисні такі іграшки для дітей?

"Не може бути негативного впливу там, де правильно підібрана доза часу і де правильно вибудувана маніпуляція, взаємодія з іграшкою", - заявила дитячий психолог Оксана Сашенко Вона зазначила, що 20 хвилин кілька разів на день буде навіть корисно для дитини. Під час тикання у дітей розвивається моторика, і концентрується увага. Крім того, у дітей утворюються нові нейронні зв'язки.

Чи є шкода у таких іграшок?

На думку психолога, якщо гратися в ці іграшки довше, то навпаки у дитини може бути гальмування розвитку. "Найкраще, коли гра відбувається з батьками, тому що це пряма терапія і налагодження відносин. З дітьми можна вивчати кольори або рахувати, вчитися малювати, повторюючи дзеркальні візерунки справа і зліва", - радить фахівець.

Як можна грати?

А ще з допомогою Поп Іт можна тренувати слух. На іграшці можна відбивати ритм і повторювати один за одним. "Наприклад, ваш ритм звучить так: раз, два, раз, два, три, і дитина повинна його повторити", - зазначила Сашенко.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...