"Батько казахського хіп-хопу": В Алмати вбили відомого режисера, фанати у траурі

У Казахстані під час протестів загинув оператор та режисер Сакен Бітаєв. Про смерть режисера, якого називають "батьком казахського хіп-хопа", повідомила низка місцевих ЗМІ, передають Патріоти України.

Бітаєв їхав в автомобілі разом із двома місцевими жителями, коли їхнє авто зупинили мародери. Вони вимагали віддати їм авто, проте режисер та його компанія відмовилася це зробити і поїхала від нападників. протестувальники і вимагали звільнити транспортний засіб, проте ті відмовилися і поїхали від нападників. Коли авто поїхало, нападники відкрили вогонь і поранили Бітаєва, який сидів на пасажирському сидінні транспортного засобу.

Куля влучила у легені і режисер загинув на місці. Про це повідомив друг режисера, журналіст Даніяр Аділбеков.

"Сакен був одним із найталановитіших режисерів. Батько казахського хіп-хопу. Немає жодного репера в Казахстані, хто не знає "Salamalec sound" – його дітище", – написав журналіст.

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....