Батько Усика воював в Афганістані: Боксер розповів про його жахи і головні болі, які не давали жити

Український чемпіон світу у суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBO та IBF Олександр Усик (20-0, 13 КО) згадав, як важко було його батькові після участі у війні в Афганістані. Після повернення додому Олександр Анатолійович мав проблеми зі здоров'ям, передають Патріоти України.

У розмові з AFP Олександр розповів, що у складі радянських військ його батько брав участь у війні в Афганістані, яка тривала з 1979 по 1989 рік. У боях на чужій землі Усик-старший був двічі поранений. І всі ці страшні події залишили свій відбиток.

"Я бачив наслідки цього повоєнного стану і того, що з ним трапилося. У нього часто боліла голова і був дуже високий кров'яний тиск. Я пам'ятаю, що до останнього йому снилися кошмари, в яких він називав імена своїх убитих товаришів", – згадав Усик.

Батько ніколи не розповідав Усику подробиць про ту війну, але його послання до сина було ясним. "Він сказав, що нелюдські речі, які відбуваються на війні, жахливі і, не дай Боже, щоб це трапилося, наприклад, з тобою, щоб ти або пішов на війну, або побачив її", – зазначив боксер.

Коли у лютому 2022 року розпочалося повномасштабне вторгнення Росії, Усик вирішив негайно взятися за зброю, навіть вступив до територіальної оборони Київської області. Однак незабаром його відмовили від участі у бойових діях, оскільки в рингу він може бути набагато кориснішим.

"Хлопці з ЗСУ переконали мене, що потрібно готуватися до бою з Джошуа та боротися, щоб допомогти своїй країні на міжнародній арені, говорити про це та відкрити Україні можливості для її подальшого відновлення", – згадав Олександр.

Вусик був дуже зворушений під час відвідин госпіталю, де лікують поранених бійців. Він зустрічався з ними перед реваншем з британцем Ентоні Джошуа у Саудівській Аравії у серпні 2022-го.

"Ну, це було зворушливо, тому що деякі хлопці сказали мені: "Олександре, ти маєш піти, підготуватися і повернутися з перемогою". Ці солдати, які борються з першого дня, приїхали до Саудівської Аравії і підтримали мене. У деяких хлопців не було кінцівок, і коли я зустрів їх напередодні бою, то відчув, що частина української армії зі мною", – розповів Усик.

На Львівщині чоловік заявив, що ТЦК "викрали його дорогою на роботу" і дали повістку: Яке рішення ухвалив суд

четвер, 2 травень 2024, 10:47

У Львівській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що його нібито "викрали дорогою на роботу і змусили підписати документи". Про це йдеться у вироку Жовківського рай...

Що робити, якщо затоплюють сусіди? Юристка озвучила алгоритм дій

четвер, 2 травень 2024, 10:44

Ситуація, коли заливають сусіди, або комунікації будинку вийшли з ладу, може статися з кожним. Як не розгубитися і діяти правильно, потрапивши у непередбачувані обставини? Що робити в таких ситуаціях і як добитися відшкодування грошей за збитки, "РБК-У...