Батько "згорів" за місяць: Сергій Притула поділився родинним горем і закликав українців не бути байдужими

Після того, як телеведуча Яніна Соколова поділилася своєю історією боротьби з раком, про страшний сімейний досвід розповіли і інші відомі українці. Так, шоумен і волонтер Сергій Притула зізнався, що його батько помер від онкозахворювання, зазначають Патріоти України.

«Мій батько помер від раку. Він "згорів" дуже швидко. За місяць. Болі у спині списувались на постійне перебування за кермом, а кашель на щось тимчасове. А потім прийшли ті жахливі аналізи. Остання стадія + саркома на хребет. Ми робили все можливе і неможливе, але чудес не буває. Якби ж онко було діагностовано раніше... якби ж у покоління моїх батьків було заведено регулярне обстеження, як норма життя, а не тоді, коли "припече"... якби, якби, якби...».

Притула і сам має намір підтримати, і інших закликає взяти участь у допомозі кінопроекту Соколовою «Я. Ніна». Це буде фільм про історію кохання і про історії хвороби. Основна ідея кіно - донести до людей, як важливо вчасно пройти обстеження заради профілактики онкозахворювань.
«Я почитав синопсис. Фактично про себе розкаже. Коли цей фільм вийде в прокат у кінотеатрах, буде показано на ТБ, з'явиться на торрентах, переконаний у багатьох з'явиться бажання пройти обстеження, на яке вічно не вистачає часу, до якого вічно не доходять руки. Цим фільмом Яніна рятуватиме життя», - впевнений Притула.

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...