Батьки не кращі за своїх чад: Жорстоко побитій у Запоріжжі школярці погрожують через заяву у поліцію

Матері однієї з трьох побитих у листопаді однолітками дівчат Євгенії Корниченко – Галині – надходять погрози від батьків нападників з вимогою забрати заяву з поліції. Про це у коментарі ЗМІ розповіла адвокатка потерпілих Оксана Швець-Хомутова, передають Патріоти України.

Юристку зачепила ситуація, й вона вирішила безкоштовно допомогти родині. Зараз 14-річна школярка перебуває у міській дитячій лікарні під наглядом медиків. Невдовзі їй оперуватимуть ніс. З’явилися, з-поміж іншого, й проблеми з зором, оскільки у Євгенії – очний протез.

За словами адвоката, родина – у складному становищі. Сім’я живе у тісній кімнаті місцевого гуртожитку й була вимушена всі заощадження витратити на лікування школярки.

Проте ніхто з нападників не звернувся з пропозицією допомогти фінансово і навіть не вибачився. Швець-Хомутова зауважує, що дехто вдавався й до тероризування сім’ї.

"Крім того, що я бачила на записі про Ксенію, яка доправлена до СІЗО, вона там щось в залі судового засідання просила пробачення. Але наразі більше ніхто не просив пробачення і не пропонував допомоги. А навпаки є батьки, які дзвонили безпосередньо мамі потерпілої й погрожували – якщо вона не забере заяву, то вони будуть якісь свої механізми включати та вирішувати питання", — розповіла захисниця.

Вона додала, що наразі продовжується досудове розслідування. Слідчі виявляють інших дітей, раніше постраждалих від тих же нападниць. Оксана Швець-Хомутова також зазначила, що вони планують подавати цивільний позов щодо відшкодування моральних та матеріальних витрат Євгенії.

Джерело: UA:Суспільне

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...