6-річний хлопчик з Америки їсть майже все окрім одного продукту, до якого він повністю відмовляється торкатися — яйця. The New York Times опублікували історію про те, як французькі шефи годували його своїми яєчними стравами, передають Патріоти України.
Тейлор Педен і Джен Мунк-вольд — батьки хлопчика на ім'я Оллі. Вони є режисерами та професійними фотографами у Нью-Йорку, і до того ж шанувальниками яєць, які через хвилювання про харчування сина вирішили відправитися з ним у подорож Францією. Метою стало познайомити Оллі з одними з найкращих шеф-кухарів на планеті у країні, відомій своїми вишуканими стравами з яєць. Батьки використали свої зв’язки, щоб потрапити за лаштунки всесвітньо відомих ресторанних кухонь.
«Безумовно, дегустація та близьке знайомство з десятками найкраще приготованих яєць у світі може змусити нашого впертого сина закохатися в oeufs („яйця“ з французької)! (Або, як вимовляє Оллі, „уфс“)» — розповідає матір у матеріалі.
Перша трапеза була в улюбленому для них ресторані La Fontaine de Mars. Там вони замовили oeufs mayonnaise, дуже відомий елемент французької кухні, а також oeufs en meurette — вишукану (для нас) страву з двох яєць, приготованих у соусі з червоного вина, цибулі-шалот і бекону. Такий старт видався для хлопчика надто різким, тож страви він не вподобав.
Потім сім'я відвідала шеф-кухарку Лінду Хазрі в La Bagarreна на 11 Arrondissement Парижа. Лінда приготувала для Оллі особливу страву: сендвіч з пікантним смаженим хлібом, натхненний туніською вуличною їжею фрикасе, що загорнутав у м’який яєчний салат в японському стилі. Під час приготування Лінда зізналася Оллі, що теж не любить яйця, що надзвичайно його порадувало, і вірогідно повпливало на його оцінку. Оллі довго жував бутерброд зі скептицизмом і знизував плечима. Утім, на радість батькам, це була перша страва з яєць, якою Оллі коли-небудь смакував.
Як пишуть в історії, прогрес намітився, але говорити про подолання скептицизму було надто рано. Наступного ранку сім'я прокинулася рано, щоб зустрітися зі своїми друзями Едуардом Вермінком і Джеффроєм Лангеллою в їхній розкішній таверні Bistrot des Tournelles.
Шеф Джеффруа почув про попередню невдачу з oeufs mayo і сприйняв це як особистий виклик. Оллі відвели на кухню, де навчили його розбивати яйце, відокремлювати жовток і енергійно збивати його в майонез. Усі чекали, затамувавши подих, на вердикт про кінцевий продукт:
«Добре»? — питає Шеф Джеффруа.
«Мгммммм» — із певним задоволенням промугикав хлопчик.
Далі протягом тижня шестирічний Оллі знайомився з новими стравами з яєць від друзів-шеф-кухарів. Родина їздила до Нормандії, де син допомагав готувати омлети за секретним рецептом з використанням високоякісного французького вершкового масла та великої кількості яєць. Реакцією було: «Не круто. Не круто».
Таким чином, до кінця тижня батьки з хлопцем відвідали 14 вишуканих ресторанів, де Оллі скуштував 18 страв з яйцем. Але фінальний вирок був зроблений у Le Doyenné - особливому ресторану та готелі «від ферми до столу» у 20 милях від Парижа, яким керують австралійські шеф-кухарі Шон Барні Келлі та Джеймс Генрі.
Син шеф-кухаря Джеймса, Луї, під час однієї з прогулянок розповів усім про свою любов до яєць, а потім запитав свого нового американського друга: Чи полюбив Оллі яйця? «Ні», — рішуче відповів Оллі. - «Я ненавиджу яйця».
Тимчасова зупинка роботи сервісів кількох банків, "Нової пошти", Дії тощо вранці 26 квітня пов'язана з аварійним відключенням електроенергії в українському датацентрі De Nova. Жодної хакерської роботи не було, під час заміни елементів безперебійного жи...
Деякі овочі, які ми звикли вважати корисними, можуть мати несподіваний негативний вплив на організм. Дієтологи звернули увагу на баклажан - овоч, який, за певних умов, може негативно впливати на здоров'я та зовнішній вигляд людини. Чому саме цей овоч з...