6-річний хлопчик з Америки їсть майже все окрім одного продукту, до якого він повністю відмовляється торкатися — яйця. The New York Times опублікували історію про те, як французькі шефи годували його своїми яєчними стравами, передають Патріоти України.
Тейлор Педен і Джен Мунк-вольд — батьки хлопчика на ім'я Оллі. Вони є режисерами та професійними фотографами у Нью-Йорку, і до того ж шанувальниками яєць, які через хвилювання про харчування сина вирішили відправитися з ним у подорож Францією. Метою стало познайомити Оллі з одними з найкращих шеф-кухарів на планеті у країні, відомій своїми вишуканими стравами з яєць. Батьки використали свої зв’язки, щоб потрапити за лаштунки всесвітньо відомих ресторанних кухонь.
«Безумовно, дегустація та близьке знайомство з десятками найкраще приготованих яєць у світі може змусити нашого впертого сина закохатися в oeufs („яйця“ з французької)! (Або, як вимовляє Оллі, „уфс“)» — розповідає матір у матеріалі.
Перша трапеза була в улюбленому для них ресторані La Fontaine de Mars. Там вони замовили oeufs mayonnaise, дуже відомий елемент французької кухні, а також oeufs en meurette — вишукану (для нас) страву з двох яєць, приготованих у соусі з червоного вина, цибулі-шалот і бекону. Такий старт видався для хлопчика надто різким, тож страви він не вподобав.
Потім сім'я відвідала шеф-кухарку Лінду Хазрі в La Bagarreна на 11 Arrondissement Парижа. Лінда приготувала для Оллі особливу страву: сендвіч з пікантним смаженим хлібом, натхненний туніською вуличною їжею фрикасе, що загорнутав у м’який яєчний салат в японському стилі. Під час приготування Лінда зізналася Оллі, що теж не любить яйця, що надзвичайно його порадувало, і вірогідно повпливало на його оцінку. Оллі довго жував бутерброд зі скептицизмом і знизував плечима. Утім, на радість батькам, це була перша страва з яєць, якою Оллі коли-небудь смакував.
Як пишуть в історії, прогрес намітився, але говорити про подолання скептицизму було надто рано. Наступного ранку сім'я прокинулася рано, щоб зустрітися зі своїми друзями Едуардом Вермінком і Джеффроєм Лангеллою в їхній розкішній таверні Bistrot des Tournelles.
Шеф Джеффруа почув про попередню невдачу з oeufs mayo і сприйняв це як особистий виклик. Оллі відвели на кухню, де навчили його розбивати яйце, відокремлювати жовток і енергійно збивати його в майонез. Усі чекали, затамувавши подих, на вердикт про кінцевий продукт:
«Добре»? — питає Шеф Джеффруа.
«Мгммммм» — із певним задоволенням промугикав хлопчик.
Далі протягом тижня шестирічний Оллі знайомився з новими стравами з яєць від друзів-шеф-кухарів. Родина їздила до Нормандії, де син допомагав готувати омлети за секретним рецептом з використанням високоякісного французького вершкового масла та великої кількості яєць. Реакцією було: «Не круто. Не круто».
Таким чином, до кінця тижня батьки з хлопцем відвідали 14 вишуканих ресторанів, де Оллі скуштував 18 страв з яйцем. Але фінальний вирок був зроблений у Le Doyenné - особливому ресторану та готелі «від ферми до столу» у 20 милях від Парижа, яким керують австралійські шеф-кухарі Шон Барні Келлі та Джеймс Генрі.
Син шеф-кухаря Джеймса, Луї, під час однієї з прогулянок розповів усім про свою любов до яєць, а потім запитав свого нового американського друга: Чи полюбив Оллі яйця? «Ні», — рішуче відповів Оллі. - «Я ненавиджу яйця».
Багато пишу про те, що західний демократичний світ опинився немов у оповіданні про барона Мюнхгаузена: між рикаючим левом агресивних диктатур (росія, іран, кндр), які розпочали військову агресію, і огидним крокодилом популізму, який поглинає західні су...
Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) розпродало вже 70 картин із колекції колишнього народного депутата від забороненої партії «ОПЗЖ» Віктора Медведчука, обвинуваченого у держзраді. Серед них і бурштиновий портрет самого Медведчука. Про це...