Батьки у розпачі: У Дніпрі немовля загинуло страшною смертю, медики були безсилі

У понеділок, 18 травня, в Дніпрі моторошною смертю загинуло немовля, 6-місячна дитина подавилася поліетиленовим пакетом. Про це повідомила директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радія Шевченко, передають Патріоти України.

Дитина знайшла пакет і потягнула його в рот, поліетилен перекрив їй верхні дихальні шляхи. Медики швидкої допомоги 45 хвилин проводили серцево-легеневу реанімацію, але реанімаційні заходи не принесли результату, 6-місячний малюк помер.

"Якщо ви бачите людину в несвідомому стані, необхідно перевірити наявність у неї дихання за принципом "бачу, чую, відчуваю", попередньо закинувши голову і звільнивши дихальні шляху. При кількості вдихів - до 2 за 10 секунд, необхідно приступити до серцево-легеневої реанімації . При кількості вдихів - від 2 до 5, необхідно перевести людину в бічне стабільність. Орієнтуйтеся на вдихи, а не на пульс, оскільки пульсацію не завжди можна промацати, і в стресовій ситуації - сприйняти власну пульсацію в кінчиках пальців за пульсацію потерпілого. Швидку необхідно викликати, як тільки ви зрозуміли, що людина потребує допомоги. СЛР не можна проводити, якщо є серцевий ритм, так як масаж серця може його збити і привести до зупинки серця ", - нагадує інструктор з надання першої допомоги "Медичного корпусу" Олексій Турчак.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...