Бажаймо сили великому другу України: У Гаррі Каспарова велике горе

Великий шахіст доводить життям, що є і великою людиною. На відміну від більшості російської політичної опозиції та діячів культури та спорту РФ, він відкидає ганебну концепцію "Кримнаш"

Померла мати 13-го чемпіона світу з шахів Гаррі Каспарова, котра довгий час самотужки виховувала сина та заохочувала його до успіху у спортивній кар'єрі, зазначають Патріоти України. Про смерть 83-річної Клари Каспарової повідомив сам прославлений шахіст на своїй сторінці в Twitter.

«С глубокой скорбью сообщаю весть о смерти моей мамы, Клары Каспаровой. Мой образец для подражания, мой величайший чемпион, мой мудрый советчик и самый сильный человек, которого я когда-либо знал. Я люблю тебя, мама», - написав 57-річний Гаррі Каспаров.
Клара (Аїда) Шагеновна Каспарова була інженером, фахівцем з автоматики і телемеханіки, вченим секретарем в НДІ, але в 1981 році (коли Гаррі було 18 років) пішла з роботи, щоб повністю присвятити себе кар'єрі сина. Вона стала головним довіреною особою Гаррі, супроводжувала його всюди, допомогла йому стати чемпіоном світу і утримувати це звання протягом 15 років (батько Гаррі помер, коли хлопчикові було 7 років).

«Главное, что я с ней могу быть откровенен, как ни с кем другим, — пише Гаррі Каспаров. — В критические минуты ты слышишь голос, которому привык верить долгие годы. Каждому из нас необходим кто-то, кому можешь довериться, высказать все без утайки, называя вещи своими именами. И тогда чаще всего ты сам понимаешь, как поступить. Мама шутит, что она поглощает мой стресс».

"Я полечу в Дубай, а ви будете ховатися в підвалах": Чемпіонка України та донька депутатки образила мешканців Дніпра (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 22:06

Чемпіонка України з академічного веслування 2017, 2018 та 2019 років Алсу Алєйнікова потрапила у скандал. Вона публічно у своїх соцмережах образила мешканців Дніпра, називавши їх «жебраками» та сказавши, що вони їдять тільки «сало і сосиски». Про це ін...

"Через великий вклад у розвиток": Федерація боксу України привітала з днем народження замовника вбивства активістки Гандзюк

понеділок, 29 квітень 2024, 21:02

Федерація боксу України (ФБУ) привітала з днем народження колишнього віцепрезидента боксерської організації Владислава Мангера, засудженого за вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк. Як повідомляє "Чемпіон", ФБУ привітала Мангера у своєму офі...