"Бенкет під час чуми": Ляшко грозиться Труханову кримінальним переслідуванням за масові гуляння на день міста

Якщо через два тижні після святкування Дня міста в Одесі різко зросте захворюваність на коронавірус, проти посадових осіб, що санкціонували свято й не забезпечили санітарні норми почнуть відкривати кримінальні провадження. Про це заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив під час виїзного засідання парламентського комітету здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування в Одесі, зазначають Патріоти України.

"Ми бачимо святкування дня міста (в Одесі. - Ред.), яке відбулося з порушеннями протиепідемічних заходів. Це святкування було зафіксовано силовими відомствами. У разі, якщо у нас буде відзначатися позитивна динаміка захворювання після завершення інкубаційного періоду з моменту дня святкування, це може привести до певних кримінальних справ, які будуть відкриті відповідними органами, оскільки порушувалася постанова Кабміну, яка забороняла проводити масові заходи", - сказав Ляшко.

Він повідомив, що проблема з тестами на коронавірус в Одеській області вирішена.

"Було переривання тестування на один день в Одеській області, коли не було тестів для проведення ампліфікації. Це був вівторок, один день не проводилося. Це питання було оперативно вирішено після звернення керівника лабораторного центру. Якби він звернувся до нас раніше, то переривання взагалі б не було, ми б ефективно перерозподілили існуючі тести", - сказав Ляшко.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...