Велике православне свято Великомучениці Катерини Олександрійської щорічно відзначається 7 грудня. Це одне з найвідоміших "іменних" свят, в народі іменоване Катерини, Катеринин день, яке має свої особливі традиції. Що можна і не можна робити на Катерини, прикмети, заборони, обряди і ворожіння - читайте нижче в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.
Великомучениці прийнято 7 грудня молитися про взаємну любов, щасливий шлюб, хороших супутників життя, а також про легкі пологи, якщо ви в очікуванні, здорових дітей. Адже святу вважають захисницею жінок, вагітних і наречених. Під час молитви біля образу святої потрібно було запалювати три свічки - щоб рід не обірвався.
У цей день сім'ї можуть зібратися за святковим столом, але страви повинні бути пісні, адже зараз час Різдвяного посту (з 28 листопада по 6 грудня). А молоді дівчата раніше збиралися на вечорниці, де ворожили на судженого. В оселі садили в горщик або ставили в воду гілочку вишні, і якщо вона розквітала до Різдва, це означало швидке заміжжя. Якщо на гілочці з'являться не тільки квіти, але і набухнуть бруньки, то в недалекому майбутньому варто чекати не тільки весілля, але і поповнення в родині.
Візьміть скоринку хліба, залишену після вечері, покладіть її під подушку і скажіть слова: "Суджений мій ряджений, приходь скоріше, нагодую тебе". Після цього уві сні повинен привидітися майбутній супутник життя.
Покладіть в будь-яку крупу золоті, срібні та залізні предмети, що першим витягнете, такий буде достаток у майбутнього партнера.
Вранці 7 грудня налийте в таз води, зачерпніть її долонею і вмийтеся. Якщо брижі на поверхні швидко розгладжуються, значить скоро відбудеться зустріч з другою половинкою.
Українці можуть законно обрати вигідніший для себе вид пенсії – наприклад, перейти з пенсії по інвалідності на пенсію за віком, або навпаки, залежно від страхового стажу та умов нарахування. Правильно здійснений перехід може суттєво підвищити щомісячні...
Сосиска в тісті — це популярна страва швидкого приготування, яка поєднує м’ясну начинку з ароматною, м’якою або хрусткою оболонкою з тіста. Для приготування зазвичай використовують здобне або листкове тісто, яким обгортають сосиску, а потім випікають у...