Бережіть себе: Кажани в парку під Києвом можуть переносити сказ

На Київщині у місті Бровари кажан покусав жінку. Тварина напала на людину у зеленій зоні - місцевому парку "Перемога". Фахівці радять в таких випадках негайно звертатися до медиків, адже кажан може хворіти на сказ або бути розносником інших небезпечних інфекцій. Про це розповів Олег Рубан, начальник головного управління Держпродспоживслужби Києва, передають Патріоти України.

"Кажани відносяться до тварин першої групи, а саме тих, хто може розносити сказ, як, наприклад, лисиця. Тому, якщо людина отримала поранення від кажана, необхідно обов’язково зробити комплексну вакцинацію постраждалого, а також всіх свійських тварин, які перебували у цьому парку. Окрім цього має проводитися обробка відкритих територій – лісів та інших угідь. Але таку процедуру зараз можуть не виконувати через мінну небезпеку - територія може бути замінованою, особливо на Київщині. Наголошую, якщо кажан нападає на людину, вона має обов’язково отримати вакцину проти сказу", – зазначив Олег Рубан.

В поліції Київської області нам розповіли, що їм відомо лише про один випадок нападу кажана в Броварах.

"В парку "Перемога" жінка гуляла з собакою. Пес помітив якусь тваринку, як з’ясувалося пізніше – це був кажан. Жінка підійшла до кажана, у якого було перебите крило і він виглядав якось дивно. Вона намагалася сама підняти тварину, а та її вкусила. Жінка викликала на місце швидку допомогу, медики їй допомогли. Зараз з нею все в порядку", – розповіли в поліції Київської області.

В поліції закликають громадян бути обережними під час прогулянок, особливо, коли гуляєте з дітьми.

"Під час прогулянок з дітьми будьте максимально обережними. Якщо ви побачили якусь тварину, яка потребує допомоги, то не варто до неї близько підходити і брати її в руки. Краще звернутися до ветеринарів, рятувальників або до поліції. Ми завжди порадимо, як діяти в таких ситуаціях", – додали в поліції Київської області.

Джерело: ТСН.ua

Не сподобалось, що гавкала: У Києві чоловік застрелив бельгійську вівчарку ветерана АТО

вівторок, 7 травень 2024, 15:26

У Києві 51-річний чоловік застрелив бельгійську вівчарку сусідів, і тепер йому загрожує 3 роки тюрми.Пса на прізвисько Чіп привезли із зони АТО у 2016 році. Він багато років охороняв будинок своєї родини, повідомляє Київська міська прокуратура, передаю...

Назад не повернуться? Українці активно отримують громадянство Чехії

вівторок, 7 травень 2024, 14:30

Щорічно близько 5000 іноземців отримують чеське громадянство. Більшість із них - українці (майже 50%) та словаки. Про це пише видання mukachevo.net, передають Патріоти України. Як пише видання, активно змінюють паспорти також росіяни, інтерес яких до ч...