Бережіть себе: На Чернігівщині чоловік поїв ковбаси та помер

У Чернігівській області від ботулізму помер 74-річний чоловік. Він захворів, наївшись кров'яної ковбаси домашнього приготування, яка пролежала близько двох місяців у холодильнику. Про це повідомив Центр громадського здоров'я МОЗ, передають Патріоти України.

"Постраждалий у стані середньої важкості звернувся по медичну допомогу наступного дня після вживання підозрілого продукту. Чоловіка госпіталізували до інфекційного відділення районної лікарні", - йдеться в повідомленні.

Проте за тиждень хворий утік з лікарні. Чотири дні потому чоловіка госпіталізували вже в обласну лікарню, де він за два дні помер. З початку року в Чернігівській області вже зареєстрували 10 випадків ботулізму, три з них стали смертельними.

Загалом в Україні за п'ять місяців 2021 року зареєстрували 43 випадки ботулізму, серед хворих - одна дитина. Шестеро людей померли.

Ботулізм — це тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксини. Часто до отруєння призводять вживання в'яленої й соленої риби, м'ясних, рибних, овочевих і грибних консервів та інших м'ясних виробів. Найкращий спосіб захистити здоров'я — утримуватися від споживання їжі, в якості якої сумніваєтеся.

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...