Бережіть себе: У партіях спецій та прянощів з Індії знайдено небезпечну отруту

Індійське управління з контролю за безпекою продуктів харчування та дотримання стандартів (FSSAI) поінформувало про масштабні перевірки партій вироблених та відправлених за кордон прянощів та приправ індійського походження. Про це пише Reuters, передають Патріоти України.

Продукцію на світовий ринок поставили компанії MDH та Everest. У прянощах та спеціях виявили небезпечний оксид етилену, отруйний для тварин та людини. Оксид етилену має канцерогенну, мутагенну та наркотичну дію.

Партії небезпечної продукції виявили у Сінгапурі та Гонконгу, куди завезли отруєні карі та суміші спецій гарам масала. «Цього місяця Гонконг призупинив продаж трьох сумішей спецій MDH і суміші спецій Everest для рибного каррі. Сінгапур наказав відкликати суміш спецій Everest, заявивши, що вона містить високий рівень окису етилену, який непридатний для споживання людиною та може спричинити рак при тривалому впливі», – йдеться у публікації Reuters.

У зв'язку з цим великі перевірки імпортних спецій і прянощів вже ініціювала влада Австралії та Нової Зеландії. «Кожен продукт буде проаналізовано на відповідність стандартам якості та безпеки», – спробували заспокоїти імпортерів у FSSAI.

Індійський виробник спецій MDH натомість заявив, що його продукція безпечна для споживання, і компанія не отримувала жодних повідомлень від регуляторів і органів влади Гонконгу чи Сінгапуру про ймовірне забруднення її продуктів.

До слова, за оцінкою фахівців організації Zion Market Research, обсяг галузевого ринку Індії складає $ 10,5 млрд. До слова, одна з найпопулярніших у світі спецій – шафран – подорожчала до «золотого» рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються конфлікти та війни. Йдеться про Іран, на який припадає близько 92% світового виробництва, Афганістан, Пакистан, Палестину.

Про мотивацію

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:26

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Супервоїн з мене не вийшов, але роблю, що можу": Відомий український співак показав свою військову форму, яка згоріла на Вуглегірській ТЕС

п’ятниця, 17 травень 2024, 12:05

Відомий український співак, а тепер і воїн ЗСУ, Олександр Положинський розповів, що 16 травня – це особлива для нього дата. Військовий відзначив два роки з моменту початку служби в армії, передають Патріоти України. У своєму Instagram Олександр Положин...