Бережіться! Аферисти придумали новий вид шахрайства з мікрокредитами - жертвою може стати кожен

Шахраї в Україні використовують багато різних способів, щоб виманити гроші у довірливих громадян. Одним з таких способів є оформлення мікрокредитів, передають Патріоти України.

У Національному Банку України попередили українців про те, що зв'язуватися з компаніями, які видають швидкі кредити або мікрокредити - дуже небезпечно. Про це йдеться в повідомленні регулятора на сторінці в Facebook.

"Кредити під 0% за 10 хвилин", "Кредити без довідки про доходи", "Кредити позичальникам з поганою кредитною історією". Така реклама звучить заманливо. Але є ризик, що ви купите карету, яка опівночі перетвориться на гарбуз", - повідомляють фахівці Нацбанку. Вони назвали три головні правила при оформленні мікрокредитів, які допоможуть уникнути неприємностей.

Правило перше. Звертайте увагу, що ставка 0% або 0,01% за мікрокредити може діяти тільки під час пільгового періоду, наприклад, всього 5 днів. Після цього вступають в дію звичайні тарифи, а там можуть ховатися 100%, 700% і навіть 1700% річних.

Правило друге. Звертайте увагу, що небанківські фінансові організації вказують ставку за кредитом 1-2%. Це виглядає привабливо, але це ставка за один день. Клієнт бачить, що щоденний платіж становить 10-20 гривень і він може не переживати за прострочення. Однак після несвоєчасної оплати спрацьовують штрафи, комісії та нараховується пеня.

Правило третє. Відразу розберіться з графіком погашення кредиту і штрафами в разі прострочення. Саме штрафи можуть збільшити ваш борг в рази. Деякі компанії в разі прострочення автоматично збільшують ставку за кредитом. І до цього додається штраф.

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...