Бережіться! Британка майже облисіла після безсимптомного COVID-19 (фото)

45-річна британка Еббі Рід, яка заразилася COVID-19 у березні 2020 року, майже облисіла після хвороби. Це сталося з мешканкою міста Тотнес, графство Девоншир, передає Daily Mail, передають Патріоти України.

Жінка розповіла, що інфекцію підхопили також двоє її дочок, у яких були "класичні" симптоми COVID-19 – кашель, втома, задишка. У самої Рід таких проявів коронавірусу не спостерігалося і спершу вона навіть припустила, що не заразилася хворобою.

Однак незабаром дочка Рід помітила проблеми з волоссям матері. "Моє волосся просто випали великими клаптями. Це було жахливо і дуже, дуже прикро. Це рідко обговорюють. Я почувала себе непривабливою", – зізналася британка. Вона розповіла, що її довге волосся довелося укладати так, щоб приховувати залисини.

Відповідно до одного з досліджень, додала Рід, близько 22% жінок, хворих на COVID-19, страждають від випадіння волосся. "У мене не відбулося повного облисіння. Я обійшлася двома залисинами", – уточнила вона.

Лікар прописав пацієнтці кортикостероїди місцевої дії – мазь, яку потрібно втирати в місце облисіння. Лише шість місяців по тому волосся почало повільно відростати.

Крім того, жінка змінила дієту та відмовилася від мучного й молочних продуктів. "Я відчула таке полегшення, коли моє волосся почали рости знову. Те, що відросло, схоже на дитяче волосся, тому що воно м'яке і пухнасте, і поки воно лише близько дюйма [2,54 см] у довжину, воно не росте швидко", – розповіла Рід.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...