Бережіться! Дієтологи розповіли, які продукти прискорюють старіння, а які уповільнюють його

Дієтологи розповіли, які продукти допоможуть уникнути передчасного старіння і прожити довше, передають Патріоти України.

Фахівці вважають, що багато людей забувають про те, що дієта не менш важлива для продовження життя, ніж спорт і відсутність шкідливих звичок.

Продовжити життя - цілком реально, стверджують вчені. Дослідження показують, що приблизно на 70% тривалість життя залежить від нас самих - від того, як ми харчуємося, працюємо, відпочиваємо, хворіємо. Словом, від способу життя.

Спеціаліст зазначила, що багато людей забувають про важливість правильної дієти, вважаючи, що достатньо позбутися шкідливих звичок. Але насправді дієта грає серйозну роль - в сукупності зі здоровими звичками правильне харчування захищає клітини від передчасного старіння, сповільнюючи окислювальний процес.

Найбільш молодильними продуктами є свіжі сезонні фрукти і овочі, вирощені на органічних добривах. Таким продуктам потрібно приділяти особливу увагу, оскільки сезонні фрукти і овочі найбільш багаті поживними речовинами. Також варто включити в свій раціон бобові, горіхи, цільнозернові і ферментовані молочні продукти, наприклад, йогурт.

Найнебезпечнішими продуктами фахівці вважають маргарин, картоплю фрі, а також їжу, в якій дуже багато цукру або солі.

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...