Про те, що деякі продукти промислового приготування приводять до виникнення раку, відомо давно. Днями італійські вчені з’ясували, що вживання мюслі, булочок та ковбас також збільшує ризик серцево-судинних захворювань, передають Патріоти України.
Дослідники аналізували дані 22 тис. осіб за дванадцятирічний період. Вони звернули увагу на те, що вживання перероблених та ультраперероблених (ті, що пройшли кілька етапів харчової обробки) призводять до збільшення числа інфарктів та інсультів, а разом з ними - до ризику ранньої смерті.
При цьому ультраперероблена їжа виявилася небезпечнішою – дослідники заявляють, що вона має «першорядне значення збільшення ризику смертності».
Автор дослідження Маріалаура Боначчо стверджує, що 80% переробленої їжі також має низьку поживну цінність. Вона складається з трансжирів та цукру і має мало клітковини, корисних жирів та легкозасвоюваного білка, тому не є здоровою.
Але головна причина її небезпеки не у складі, а в технології обробки - саме нагрівання за високих температур або заморожування за дуже низьких, додавання емульгаторів та текстуризаторів впливають на характеристики кінцевого продукту.
Пенсійний фонд України розповів про умови призначення пільгових пенсій. Про це йдеться в матеріалі ПФУ, передають Патріоти України. Умови призначення пільгових пенсій визначені частинами 1 – 3 статті 114 та Прикінцевими положеннями Закону України від 0...
Походження назви української столиці — Києва — і досі залишається предметом наукових дискусій, адже легенди про його засновників можуть виявитися пізнішими вигадками, передають Патріоти України із посиланням на проєкт ”Параграф”. Хоча загальновідома л...