Про те, що деякі продукти промислового приготування приводять до виникнення раку, відомо давно. Днями італійські вчені з’ясували, що вживання мюслі, булочок та ковбас також збільшує ризик серцево-судинних захворювань, передають Патріоти України.
Дослідники аналізували дані 22 тис. осіб за дванадцятирічний період. Вони звернули увагу на те, що вживання перероблених та ультраперероблених (ті, що пройшли кілька етапів харчової обробки) призводять до збільшення числа інфарктів та інсультів, а разом з ними - до ризику ранньої смерті.
При цьому ультраперероблена їжа виявилася небезпечнішою – дослідники заявляють, що вона має «першорядне значення збільшення ризику смертності».
Автор дослідження Маріалаура Боначчо стверджує, що 80% переробленої їжі також має низьку поживну цінність. Вона складається з трансжирів та цукру і має мало клітковини, корисних жирів та легкозасвоюваного білка, тому не є здоровою.
Але головна причина її небезпеки не у складі, а в технології обробки - саме нагрівання за високих температур або заморожування за дуже низьких, додавання емульгаторів та текстуризаторів впливають на характеристики кінцевого продукту.
Багатодітна родина із Набережних Челнів готова назвати свого п’ятнадцятого спадкоємця Орєшнік або Орєшніца – на честь балістичної ракети, якою росіяни нещодавно вдарили по Дніпру. Про це голова сім’ї Володимир Сухов розповів виданню «Газета.ru», переда...
Погода в Україні наприкінці листопада значно зіпсувалася. Разом із першим снігом фіксуються і сильні дощі з морозом. Синоптикиня Наталка Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповіла, на що очікувати найближчими днями, зазначають Пат...