Про те, що деякі продукти промислового приготування приводять до виникнення раку, відомо давно. Днями італійські вчені з’ясували, що вживання мюслі, булочок та ковбас також збільшує ризик серцево-судинних захворювань, передають Патріоти України.
Дослідники аналізували дані 22 тис. осіб за дванадцятирічний період. Вони звернули увагу на те, що вживання перероблених та ультраперероблених (ті, що пройшли кілька етапів харчової обробки) призводять до збільшення числа інфарктів та інсультів, а разом з ними - до ризику ранньої смерті.
При цьому ультраперероблена їжа виявилася небезпечнішою – дослідники заявляють, що вона має «першорядне значення збільшення ризику смертності».
Автор дослідження Маріалаура Боначчо стверджує, що 80% переробленої їжі також має низьку поживну цінність. Вона складається з трансжирів та цукру і має мало клітковини, корисних жирів та легкозасвоюваного білка, тому не є здоровою.
Але головна причина її небезпеки не у складі, а в технології обробки - саме нагрівання за високих температур або заморожування за дуже низьких, додавання емульгаторів та текстуризаторів впливають на характеристики кінцевого продукту.
В Україні шахраї почали маскуватися під енергетиків ДТЕК, щоб проникнути в оселі українців і виманити гроші. Вони носять фальшиві посвідчення та виглядають переконливо, але справжні працівники компанії ніколи не беруть готівку і завжди попереджають про...
Одеситу призначили штраф у розмірі 34 000 грн за кермування електросамокатом у нетверезому стані, що є найбільшим штрафом для "самокатників". Порушення трапилось ще рік тому, однак широкого розолосу факт набрав лише зараз, в підбірці інших схожих поруш...