Бережіться! Дослідження показало, що улюблена багатьма їжа може викликати інфаркт та інсульт

Про те, що деякі продукти промислового приготування приводять до виникнення раку, відомо давно. Днями італійські вчені з’ясували, що вживання мюслі, булочок та ковбас також збільшує ризик серцево-судинних захворювань, передають Патріоти України.

Дослідники аналізували дані 22 тис. осіб за дванадцятирічний період. Вони звернули увагу на те, що вживання перероблених та ультраперероблених (ті, що пройшли кілька етапів харчової обробки) призводять до збільшення числа інфарктів та інсультів, а разом з ними - до ризику ранньої смерті.

При цьому ультраперероблена їжа виявилася небезпечнішою – дослідники заявляють, що вона має «першорядне значення збільшення ризику смертності».

Автор дослідження Маріалаура Боначчо стверджує, що 80% переробленої їжі також має низьку поживну цінність. Вона складається з трансжирів та цукру і має мало клітковини, корисних жирів та легкозасвоюваного білка, тому не є здоровою.

Але головна причина її небезпеки не у складі, а в технології обробки - саме нагрівання за високих температур або заморожування за дуже низьких, додавання емульгаторів та текстуризаторів впливають на характеристики кінцевого продукту.

Чи потрібно чоловікам оновлювати дані в ТЦК, якщо зробили це до 18 травня: У Міноборони дали відповідь

субота, 18 травень 2024, 17:23

З 18 травня всім військовозобов'язаним необхідно оновити свої дані у військкоматах. Це треба зробити попри те, що раніше інформація вже була оновлена. . Так, у Міністерстві оборони наголошують, що з 18 травня усі без виключення військовозобов’язані пов...

"Ми втратили чудову та яскраву людину": Під час виконання бойового завдання загинув пілот-винищувач (фото)

субота, 18 травень 2024, 17:01

«Ми втратили не просто льотчика, а й надійного бойового побратима, друга та просто чудову і яскраву людину. Денис Олександрович – пілот винищувальної авіації Повітряних Сил ЗС України, справжній професіонал своєї справи, від початку повномасштабного вт...