Про те, що деякі продукти промислового приготування приводять до виникнення раку, відомо давно. Днями італійські вчені з’ясували, що вживання мюслі, булочок та ковбас також збільшує ризик серцево-судинних захворювань, передають Патріоти України.
Дослідники аналізували дані 22 тис. осіб за дванадцятирічний період. Вони звернули увагу на те, що вживання перероблених та ультраперероблених (ті, що пройшли кілька етапів харчової обробки) призводять до збільшення числа інфарктів та інсультів, а разом з ними - до ризику ранньої смерті.
При цьому ультраперероблена їжа виявилася небезпечнішою – дослідники заявляють, що вона має «першорядне значення збільшення ризику смертності».
Автор дослідження Маріалаура Боначчо стверджує, що 80% переробленої їжі також має низьку поживну цінність. Вона складається з трансжирів та цукру і має мало клітковини, корисних жирів та легкозасвоюваного білка, тому не є здоровою.
Але головна причина її небезпеки не у складі, а в технології обробки - саме нагрівання за високих температур або заморожування за дуже низьких, додавання емульгаторів та текстуризаторів впливають на характеристики кінцевого продукту.
Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт №13276, який відновлює обов’язкову офіцерську підготовку для студентів, які здобувають освіту медиків і фармацевтів. Про це йдеться в картці законопроєкту на сайті Верховної Ради, передають Патріоти ...
Президент Володимир Зеленський підписав законопроект №13229 про внесення змін до Закону "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо проходження військової служби за контрактом особами, які досягли граничного віку перебування на військовій службі...