Бережіться! Дослідження показало, що улюблена багатьма їжа може викликати інфаркт та інсульт

Про те, що деякі продукти промислового приготування приводять до виникнення раку, відомо давно. Днями італійські вчені з’ясували, що вживання мюслі, булочок та ковбас також збільшує ризик серцево-судинних захворювань, передають Патріоти України.

Дослідники аналізували дані 22 тис. осіб за дванадцятирічний період. Вони звернули увагу на те, що вживання перероблених та ультраперероблених (ті, що пройшли кілька етапів харчової обробки) призводять до збільшення числа інфарктів та інсультів, а разом з ними - до ризику ранньої смерті.

При цьому ультраперероблена їжа виявилася небезпечнішою – дослідники заявляють, що вона має «першорядне значення збільшення ризику смертності».

Автор дослідження Маріалаура Боначчо стверджує, що 80% переробленої їжі також має низьку поживну цінність. Вона складається з трансжирів та цукру і має мало клітковини, корисних жирів та легкозасвоюваного білка, тому не є здоровою.

Але головна причина її небезпеки не у складі, а в технології обробки - саме нагрівання за високих температур або заморожування за дуже низьких, додавання емульгаторів та текстуризаторів впливають на характеристики кінцевого продукту.

Пенсіонери можуть отримати до 10 тис. грн допомоги до дня народження: Ось кому виплатять такі гроші

понеділок, 24 лютий 2025, 6:56

Згідно з чинним законодавством, українські пенсіонери, яким виповнилося 70, 75 та 80 років, отримують так звані «вікові доплати» до пенсії (300, 456 та 570 гривень відповідно) щомісячно, передають Патріоти України. Втім, в деяких містах, як, до приклад...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Суддя підвищив собі пенсію до космічної суми

понеділок, 24 лютий 2025, 6:33

Ярослав Романюк, який очолював Верховний суд до 2017-го, в 2023-му у своїй декларації показав пенсію в розмірі 2 млн 937 тис. грн за рік. Тобто щомісячно він отримував від ПФУ 244,7 тис. грн. Однак Романюк вважав, що такий розмір пенсії порушує його пр...