Бережіться! Як збоєм у "Київстарі" користуються хакери з РФ - попередження для українців

Користуючись збоєм у роботі "Київстару", російські хакери почали масово розсилати шкідливі електронні листи з темою "заборгованості за договором Київстар". Про це попередили у Держспецзв’язку України, передають Патріоти України.

Так, фахівці CERT-UA зафіксували масове розсилання на електроні пошти українців листів з тематикою "заборгованості за договором Київстар" і вкладенням у вигляді архіву "Заборгованість абонента.zip" з додатками у вигляді вкладених захищених паролем RAR-архівів.

Відкриття цього архіву та запуск файлу призводять до ураження шкідливою програмою віддаленого доступу RemcosRAT.

Крім того також було зафіксовано розсилання листів за темою "Запит СБУ" та вкладенням у вигляді архіву "Документи.zip". Він містить захищений паролем RAR-архів "Запит.rar" з виконуваним файлом "Запит.exe". Відкриття архіву та запуск файлу, як і в попередньому разі, призводять до ураження віддаленого доступу RemcosRAT.

Зазначається, що за розсилання шкідливих листів стоїть хакерське угруповання UAC-0050. Фахівці CERT-UA рекомендують фільтрувати на рівні поштових шлюзів електронні листи з додатками, що захищені паролями (як архіви, так і документи).

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...