В Україні для виробництва рибних снеків нерідко використовують рибні відходи. Тому така продукція буває несвіжою і зараженою гельмінтами. Про це розповіла експертка з якості харчових продуктів Марія Янчик в ефірі програми "Споживач має право" на телеканалі "Україна 24", зазначають Патріоти України.
Як розповіла фахівець, в рибних снеках знаходиться низькокалорійна сировина. Експерт додала, що зазичай вони або несвіжими та неякісними, або ж зараженими гельмінтами.
"Уявіть собі, коли у вас свіжа і нормальна риба, ви звичайно будете продавати її за високою ціною, тому що вона має гарний зовнішній вигляд. І звичайно, відходи рибного виробництва дуже часто використовують для таких снеків, тому що ви не зможете зорієнтуватись - тут риба чи відходи риби, чи що тут взагалі залишилось", - пояснила Янчик.
За словами експерта, в жодному разі не можна купувати рибні снеки на вагу. Адже так, ви не зможете ніколи прослідкувати термін придатності. Тому що для цього продукту це дуже важливо. "Також я б все ж таки купувала у перевіреного бренду, і не дуже часто, тому що там велика кількість солі, а це не дуже корисно. І, звичайно ж, в індивідуальному упакуванні", - додала фахівець.
За її словами, на упаковці має бути зазначений склад. Вона каже, що сіль - це дуже хороший консервант. "Інколи використовують консервант сорбат калію або сорбат натрію і так далі. Це ідеальний склад. Але дуже часто наші виробники грішать і звичайно, для того, щоб ви максимально насолодились смаком, додають глутамат натрію чи інші підсилювачі смаку", - розповіла Янчик.
18 січня до поліції надійшла заява від 30-річної жінки про встановлення місцезнаходження її цивільного чоловіка 1983 року народження. Зі слів заявниці, він перестав виходити з нею на зв'язок з 16 січня, тому що його забрали співробітники ТЦК. У своєму ...
В Іспанії «обвалився» гірськолижний підйомник, внаслідок чого десятки людей отримали поранення. Наразі відомо про щонайменше 30 постраждалих. Про це пише Sky News, передають Патріоти України. Інцидент стався на крісельному підйомнику на гірськолижному ...