В Україні для виробництва рибних снеків нерідко використовують рибні відходи. Тому така продукція буває несвіжою і зараженою гельмінтами. Про це розповіла експертка з якості харчових продуктів Марія Янчик в ефірі програми "Споживач має право" на телеканалі "Україна 24", зазначають Патріоти України.
Як розповіла фахівець, в рибних снеках знаходиться низькокалорійна сировина. Експерт додала, що зазичай вони або несвіжими та неякісними, або ж зараженими гельмінтами.
"Уявіть собі, коли у вас свіжа і нормальна риба, ви звичайно будете продавати її за високою ціною, тому що вона має гарний зовнішній вигляд. І звичайно, відходи рибного виробництва дуже часто використовують для таких снеків, тому що ви не зможете зорієнтуватись - тут риба чи відходи риби, чи що тут взагалі залишилось", - пояснила Янчик.
За словами експерта, в жодному разі не можна купувати рибні снеки на вагу. Адже так, ви не зможете ніколи прослідкувати термін придатності. Тому що для цього продукту це дуже важливо. "Також я б все ж таки купувала у перевіреного бренду, і не дуже часто, тому що там велика кількість солі, а це не дуже корисно. І, звичайно ж, в індивідуальному упакуванні", - додала фахівець.
За її словами, на упаковці має бути зазначений склад. Вона каже, що сіль - це дуже хороший консервант. "Інколи використовують консервант сорбат калію або сорбат натрію і так далі. Це ідеальний склад. Але дуже часто наші виробники грішать і звичайно, для того, щоб ви максимально насолодились смаком, додають глутамат натрію чи інші підсилювачі смаку", - розповіла Янчик.
На Львівщині звільнили водія автобусного маршруту № 114 Львів– Сороки Львівські - Ямпіль за некоректне ставлення до пасажирки з правом безкоштовної поїздки. Про це повідомила Львівська ОВА, інформують Патріоти України. 9 жовтня в медіа оприлюднили віде...
У Київській області помітили масовий приліт кедрівок з російської тайги. Це сталося через нестачу кормової бази. Про це розповів "Телеграфу" орнітолог Василь Костюшин. Фахівець розповів, що це один з інвазійних видів птахів, які періодично прилітають з...