Бережіться, їх шкідливо їсти! Українців попередили про продукт з небезпечним "сюрпризом"

В Україні для виробництва рибних снеків нерідко використовують рибні відходи. Тому така продукція буває несвіжою і зараженою гельмінтами. Про це розповіла експертка з якості харчових продуктів Марія Янчик в ефірі програми "Споживач має право" на телеканалі "Україна 24", зазначають Патріоти України.

Чому рибні снеки шкідливі?

Як розповіла фахівець, в рибних снеках знаходиться низькокалорійна сировина. Експерт додала, що зазичай вони або несвіжими та неякісними, або ж зараженими гельмінтами.

"Уявіть собі, коли у вас свіжа і нормальна риба, ви звичайно будете продавати її за високою ціною, тому що вона має гарний зовнішній вигляд. І звичайно, відходи рибного виробництва дуже часто використовують для таких снеків, тому що ви не зможете зорієнтуватись - тут риба чи відходи риби, чи що тут взагалі залишилось", - пояснила Янчик.

Як вибрати якісну продукцію?

За словами експерта, в жодному разі не можна купувати рибні снеки на вагу. Адже так, ви не зможете ніколи прослідкувати термін придатності. Тому що для цього продукту це дуже важливо. "Також я б все ж таки купувала у перевіреного бренду, і не дуже часто, тому що там велика кількість солі, а це не дуже корисно. І, звичайно ж, в індивідуальному упакуванні", - додала фахівець.

За її словами, на упаковці має бути зазначений склад. Вона каже, що сіль - це дуже хороший консервант. "Інколи використовують консервант сорбат калію або сорбат натрію і так далі. Це ідеальний склад. Але дуже часто наші виробники грішать і звичайно, для того, щоб ви максимально насолодились смаком, додають глутамат натрію чи інші підсилювачі смаку", - розповіла Янчик.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...