Бережіться! Хакери викрадають поштові акаунти українців, які використовують популярний сервіс

Хакери імітують веб-сайт UKR.NET. Мета – викрадення поштових акаунтів. Однак захиститися від зловмисників можна: для цього варто зокрема увімкнути двофакторну автентифікацію, передають Патріоти України.

Про це повідомляє Держспецзв'язку. Зазначається: особливий інтерес для хакерів становлять одразу кілька категорій українців. Зокрема:

  • працівники державних органів;
  • військовослужбовці;
  • співробітники українських підприємств та організацій.

"Зловмисники розповсюджують листи із вкладеннями у вигляді архівів, що містять HTML-файл. Відкривши файл, отримувач потрапляє на фішинговий сайт, вигляд якого імітує сторінку сервісу UKR.NET. Якщо ввести там свій логін та пароль, дані будуть надіслані зловмисникам, що призведе до компрометації акаунту", – йдеться у повідомленні.

Як не стати жертвою хакерів

Водночас, зазначили фахівці, захиститись від зловмисників можна. Для цього варто, зокрема, увімкнути двофакторну автентифікацію (інструкція за посиланням). А крім того:

  • уникати використання громадських поштових послуг зі службових комп'ютерів;
  • налаштувати фільтр для перенаправлення копій вхідних листів на корпоративну пошту – для ретроспективного аналізу підозрілих листів.

Російські хакери атакували низку українських Telegram-каналів

Раніше ж російські хакери зламали сервіс автоматизації публікації постів FleepBot, який розроблений і належить компанії з РФ. Після цього в низці українських Telegram-каналів, які використовують цей сервіс для публікації контенту, було зафіксовано поширення повідомлень провокативного характеру.

"Хотіли б черговий раз наголосити на небезпеці застосування будь-яких програмних засобів країни-агресора, і необхідності ретельно перевіряти походження ПЗ перед його застосуванням", – підкреслили з цього приводу в Держспецзв'язку.

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...

"Сіли і вйо": Мобілізований спортивний журналіст розповів, що відбувається в учебці, назвавши це "армійським маразмом"

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:45

Український спортивний журналіст Андрій Сеньків, який у середині червня був мобілізований до Збройних сил України, у соціальній мережі Х (колишня Twitter) розповів, як його направили на офіцерські курси. У Сеньківа великі проблеми із зором і згідно з в...