Відомий лікар-педіатр Євген Комаровський розповів про те, чи існує взаємозв'язок між харчуванням і ризиком розвитку онкологічних захворювань. Взаємозв'язок харчування і онкології дуже сильно перебільшений, розповів він глядачам на відео, розміщеному в Instagram, передають Патріоти України.
«Насправді немає стовідсотково неправильної їжі, яка призведе до раку і не можна якимись особливими дієтами його уникнути. Зрештою, є такі варіанти раку, які взагалі не мають ніякого відношення до харчування», – стверджує медик.
У той же час він підкреслив, що існують три окремі групи факторів, про які може йти мова. «Перше – там, де чітко доведено взаємозв'язок. Наприклад, вживання більше однієї дози алкоголю на добу збільшує ризик онкології», – пояснив лікар.
Він уточнив, що алкоголь збільшує не сам ризик онкології, а ризик раку грудей, раку гортані, раку прямої кишки, причому для інших раків такого взаємозв'язку немає.
«Також доведено, що зайва вага однозначно збільшує кількість величезної кількості варіантів раку. Також є такі варіанти взаємозв'язку онкології та харчування, де висловлено цілком серйозне припущення про взаємозв'язок, але ми не 100% впевнені, хоча робота триває», – стверджує експерт.
Крім того, він додав, що ризик онкології збільшують будь-які дуже солодкі напої, включаючи енергетичні напої, високий вміст солі в продуктах, а також велика кількість жиру. «Немає ніякого взаємозв'язку між вживанням молочних продуктів і онкології, з прийомом вітамінів, також цукру і голодування», – додав Комаровський.
В Україні зростає кількість підлітків, які мають досвід вживання наркотиків. Особливо помітне підвищення щодо так званих «важких» речовин — героїну, кокаїну та амфетаміну. Центр громадського здоров’я України опублікував Національний звіт щодо наркотичн...
У вівторок, 2 вересня, у польському місті Тихи сталася спроба викрадення 3,5-річної дитини. Невідомий чоловік силоміць затягнув малюка в автомобіль і зник. Поліція відразу оголосила загальнорегіональний розшук. Про це пише Іn Рoland, передають Патріоти...