Бережіться! Лікар назвав небезпеку COVID-19, яка відрізняє його від грипу

Коронавірусна інфекція дійсно значно небезпечніша за навіть найсильніший грип. Зокрема, смертність від останнього у п’ять разів нижча, ніж від COVID-19. Про це заявив провідний спеціаліст Медичного центру Тель-Авіва в області лікування інфекційних захворювань доктор Євгеній Качман, передають Патріоти України.

Медик із 25-річним стажем підкреслив, що не варто ставитися до нового вірусу легковажно. "Лікарі звикли оперувати фактами. А факт у тому, що від сезонного грипу, навіть найбільш сильного, смертність населення в межах 1%, а то й менше. Тоді як від COVID-19 – приблизно у п’ять разів більша", – сказав він.

За його словами, подібної кількості ускладнень на весь організм, як від коронавірусу, за звичайного грипу не буває. Лікарі ж, підкреслив він, давно такого не спостерігали.

"У мене великий досвід лікування хворих на грип, і можу з упевненістю сказати – коронавірус значно серйозніший. Велика проблема в тому, що він викликає поліорганну недостатність: можуть страждати не тільки легкі, але й серце, судини, нирки, головний мозок", – нагадав медик.

Також Качман зазначив, що наявність патологічних захворювань та імунітет людини визначать, у якій формі в пацієнта проходитиме хвороба.

"Є певні групи ризику і на перебіг хвороби впливають вік, стан імунітету, цілий ряд хронічних захворювань. Найбільш часто зустрічаються супутні стани, які викликають ускладнення під час COVID-19, – бронхолегеневі захворювання, ожиріння, діабет, гіпертонія, всі метаболічні та імунні розлади", – підсумував він.

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...