Бережіться! Лікар пояснив збільшення хворих на COVID-19 серед молоді та назвав небезпечний синдром

Складний перебіг коронавірусу притаманний людям віком старшим ніж 35 років, однак молодь інколи помилково вважає себе здоровою і хворіє так само, як і решта населення. Часто це пов'язано з проблемами з обміном речовин, Про це сказав лікар, який займається лікуванням інфекції, Тарас Жиравецький, передають Патріоти України.

За його словами, останнім часом на коронавірус почало хворіти більше молоді, що пов'язано із загальним збільшенням кількості хворих.

"Вірус не мутує, він такий, як був раніше. Почала інфікуватися величезна кількість людей порівняно з тим, як було раніше. Через це збільшилась кількість хворих і серед молодих. Ризик важчих перебігів – це група 35+. Нема такого, що половина хворих старші, а решта молодші. Якщо вдень у нас 1600 госпіталізацій, звичайно, молодих буде більше, ніж коли госпіталізували 200-300", – відзначив лікар.

На уточнення, чому на ковід почали хворіти люди, які досі не хворіли навіть на ГРВІ, лікар пов'язав це із метаболічним синдромом. Тобто порушення обміну речовин.

"Це складний такий синдром, який включає чимало підпунктів: скачки цукру, надмір ваги, порушення обміну холестерину. Частина людей є алергіками, астматиками, мають алергічний риніт, атопічний дерматит. Тепер і вони в групі ризику теж", – підкреслив Жиравецький.

Також за його словами, часто люди досить умовно вважають себе здоровими. Хоча насправді добре не обстежуються. Нормальне обстеження – це не два-три показники. Інколи воно може коштувати кілька, а то й десяток тисяч гривень, щоби бачити про людину більше інформації.

Джерело: Обозреватель

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...