Бережіться! Лікарі назвали перші ознаки наближення тромбозу

Регулярний контроль рівня холестерину дозволить вчасно розпізнати підвищений ризик закупорки кровоносних судин, а також небезпечних патологій серцево-судинної системи. Його підвищений рівень ніяк не проявляється, його заміряють лише в екстрених випадках. Як пише Daily Expess, одним з неочевидних ознак підвищеного холестерину є біль у потилиці. Це може бути викликанозакупоркою кровоносних судин навколо голови, передають Патріоти України.

"Якщо це не зупинити, кровоносні судини можуть розірватися і викликати інсульт", – кажуть лікарі клініки Medicover Hospitals. Крім того, за їхніми словами, може проявлятися біль в руках або ногах – накопичення холестерину може закупорити кровоносні судини ніг і рук і викликати періодичні болі або відчуття поколювання. Це ознака того, що рівень холестерину у вас загрозливо високий.

Лікарі також пояснили, чим "хороший холестерин" відрізняється від "поганого". "Це ліпопротеїни високої щільності (ЛПВЩ), які видаляють холестерин з судинних стінок і чистять артерії. А поганий холестерин може накопичуватися в стінках артерій і утворювати бляшки, викликати атеросклероз, тромбоз, провокувати інсульт, серцевий напад", – йдеться в матеріалі. Аналіз крові допоможе дізнатися точну кількість холестерину, тому лікарі рекомендують його регулярно контролювати, щоб знизити ризик серцевих захворювань і закупорки кровоносних судин.

Для профілактики підвищеного холестерину слід уникати продуктів з високим вмістом насичених жирів: пирогів, смажених продуктів, сосисок, жирного м'яса, вершкового масла. Замість цього слід дотримуватися дієти в середземноморському стилі і їсти більше злаків, фруктів, овочів і риби, а м'яса – менше.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...