Бережіться! Лікарі назвали ще одне неприємне ускладнення після COVID-19

Коронавірус дає ускладнення на багато внутрішніх органів людини й всі наслідки перенесеної хвороби медики з'ясовують досі. Виявилося, що майже у половини пацієнтів після COVID-19 починаються проблеми з зубами і яснами, передають Патріоти України.

У людей після перенесеного коронавірусу може виникнути ускладнення у вигляді захворювання ясен і навіть випадання зубів.

Як зазначають медики, у 45% дорослих пацієнтів у віці від 30 років були зафіксовані ті чи інші форми пародонтозу, в тому числі інфекції, запалення ясен і кісток, які оточують зуби. У деяких пацієнтів після COVID-19 спостерігалося випадання зубів без кровотечі. Також люди скаржилися на посилення чутливість ясен, потемніння або руйнування зубів.

Також зазначається, що тяжкість наслідків безпосередньо пов'язана з тим, наскільки важче пацієнт переніс коронавірус. Стоматологи пояснили, що випадання зубів без кровотечі вказує на те, що в організмі відбуваються незвичайні процеси, які відбуваються з кровоносними судинами у яснах.

Лікарі зазначили, що на цей момент немає досліджень, які б підтверджували зв'язок COVID-19 з проблемами ясен і зубів після перенесеного захворювання. Однак такі проблеми фіксують багато медиків в різних країнах світу.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...