Бережіться! Медики назвали продукти, здатні врятувати від коронавірусу

Щоб зменшити ризик захворювання коронавірусом, необхідно вживати в їжу продукти, які допоможуть зміцнити імунну систему. Варіант корисного раціону опублікували на індійському порталі Times Now. Головна складова - свіжі овочі та фрукти, передають Патріоти України.

"Навіть якщо ви заразитеся коронавірусом, ви зможете боротися з хворобою швидше, ніж людина з ослабленою імунною системою. Зараз особливо важливо добре харчуватися і дотримуватися інших корисних звичок, які можуть допомогти поліпшити її захисну функцію", – розповіли фахівці.

Рекомендовані продукти для захисту імунної системи

Різнокольорові овочі. Їх пігменти (хлорофіл, астаксантин, бета-каротин) мають антиоксидантні властивості, ефективно працюють на зміцнення організму.

Солодкий перець (червоний, зелений, жовтий), червона капуста, брокколі є потужними підсилювачами імунної системи.

Продукти з вітаміном С. Він має безліч корисних функцій, у тому числі допомагає запобігти або вилікувати основні інфекції. Потрібно вживати в їжу лимони, апельсини, болгарський перець, капусту, яблука.

Куркума. Її основний компонент куркумін вважається потужним імунним підсилювачем, діє як протизапальний засіб.

Імбир. Гінгерол, активна речовина продукту, зменшує запалення, хронічний біль, біль у горлі.

Ягоди. Насичені вітамінами і антиоксидантами, які допомагають зміцнити імунну систему.

Пребіотики і пробіотики. Отримання хорошої добової дози продуктів, що їх містять, допомагає збалансувати кишкову флору, що вкрай важливо для підтримки здорової імунної системи. Пребіотики присутні в продуктах, багатих на клітковину, – фруктах, овочах, цілісному зерні. Пробіотики – в ферментованих: йогуртах, кімчі, соєвих.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...