Бережіться! Медики виявили схожість коронавірусу з сильними отрутами

Вчені з Санкт-Петербурзького НДІ швидкої допомоги імені І.І. Джанелідзе виявили схожість в стані хворих на коронавірусну інфекцію і тих, хто отруївся гемолітичною отрутою, наприклад, свинцем, сірководнем або аніліном. Свої висновки вони представили в науковій статті, опублікованій у "Віснику відновлюваної медицини", передають Патріоти України.

Вчені пояснили, що в організмі хворого на Covid-19 з молекул гемоглобіну витісняється атом двовалентного заліза. Опиняючись в крові, ці атоми ушкоджують стінки судин. Саме так діє гемолітична отрута. Пошкодження стінок судин і підвищене тромбоутворення істотно ускладнюють лікування хвороби.

Ще одним атиповим проявом течії Covid-19 є різке погіршення стану хворих. Лікарі всього світу повідомляли про швидке протікання хвороби: пацієнти, які знаходилися в свідомості і жартували з лікарями, непритомніли і вмирали.

Найчастіше при низькій насиченості крові киснем пацієнти зазвичай дуже погано себе почувають. Але при коронавірусній інфекції сатурація крові могла падати, а люди цього навіть не помічали. Тому без детальних обстежень неможливо було встановити, що стан людини критичний.

Автори роботи пояснюють це тим, що порушувалася киснево-транспортна функція гемоглобіну. А коли пацієнтів переводили на ШВЛ, багатьом ставало тільки гірше. Ця дивина може бути пояснена тим, що при роботі апарату ШВЛ відбувалася різка активація вільно-радикального окислення в легенях.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...