Бережіться! На Android-смартфонах виявили "додатки-колектори"

Фахівці компанії ESET виявили в магазині програм для Android додатки, які агресивним чином нагадували користувачам про необхідність виплати по кредиту. Про це повідомляється у звіті на сайті організації, передають Патріоти України.

Знайдені програми об'єднані під назвою SpyLoan. Програми належать різним фінансовим організаціям і дозволяють користувачам отримати кредит або швидку позику. У певних випадках програма може загрожувати споживачеві чи навіть зв'язуватися з його близькими та знайомими людьми.

Після встановлення «додаток-колектор» вимагає велику кількість дозволів — наприклад, доступ до камери, журналу дзвінків, списку контактів. Через деякий час після активації програма починає загрожувати користувачеві — навіть у тому випадку, якщо він відправив заявку на позику, але не отримав грошей або зовсім не подавав жодних заявок.

Фахівці ESET розповіли, що програми мають доступ до списку контактів, тому надсилали повідомлення знайомим користувача. В них говорилося, що споживач взяв кредит і не збирається повертати гроші.

У Google вже відреагували на проблему і видалили 17 із 18 виявлених програм. У компанії відзначили, що видалені програми мали близько 12 мільйонів завантажень, основні користувачі цих додатків проживають у Мексиці, Індії, Таїланді, Індонезії, Нігерії, Філіппінах, Єгипті, В'єтнамі, Сінгапурі, Кенії, Колумбії та Перу.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...