Бережіться! На Буковині на COVID-19 частіше стали хворіти люди 30-40 років і діти. Пацієнти надходять важкі: реанімаційні відділення заповнені на 100%

У Чернівецькій області на COVID-19 частіше стали хворіти люди 30-40 років і маленькі діти, повідомив директор департаменту охорони здоров'я Чернівецької обласної державної адміністрації Олег Чорний, передають Патріоти України.

"Велика частина пацієнтів у віковій групі 30-40 років. Є багато маленьких дітей, які надходять в обласну дитячу лікарню. Їхня кількість збільшилася", - розповів Чорний в ефірі "Украіна24".

Директор департаменту повідомив, що згідно із клінічною картиною серед категорії хворих віку 30-40 років зафіксовано британський штам нового коронавірусу, попри відсутність офіційних даних.

Він зазначив, що ситуація в області під контролем, хоч і стабільно складна, оскільки хворі надходять також на вихідних і не відчувається зниження госпіталізацій, хоча зазвичай на вихідних їхня кількість зменшується.

"На сьогодні у нас (на Буковині. - Ред.) розгорнуті 2 162 ліжка. Завантаженість госпітальних баз становить близько 60%, але є кілька баз, де наповненість 100%. Пацієнти надходять досить важкі. Їм потрібна дотація кисню, тому реанімаційні відділення чотирьох типів госпітальних баз заповнені на 100%", - розповів Чорний.

Він додав, що впровадження карантину "вихідного дня" і локдауну було ефективним і висловив надію на результативність запроваджених обмежень для "червоної зони".

Чорний зазначив, що в області продовжують вакцинувати першу групу ризику, а саме медпрацівників. "Вакцинація у нас триває. Немає вихідних, виїзні бригади працюють. Вакцинують зараз медпрацівників, які надають допомогу хворим на коронавірус", - сказав він.

У Міноборони України пояснили, як оскаржити висновок ВЛК в досудовому порядку

неділя, 5 травень 2024, 3:25

Обмежено придатні військовозобов'язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК через комісії вищого порядку і через суд. Про це йдеться в коментарі директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової в ефірі телема...

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...