Бережіться! На українських прилавках з'явилися наднебезпечні дитячі іграшки з великим вмістом свинцю

В Україні з'явилися небезпечні дитячі іграшки. Їх привезли з Китаю. При цьому необхідна документація про безпеку товару є, передають Патріоти України.

Як йдеться в сюжеті ТСН, це - іграшкові жаби із серії Звірята малята, які містять величезну кількість свинцю. Його в 164 рази більше допустимої норми.

Небезпеку іграшки виявили фахівці Держспоживслужби під час планової перевірки. Служба вже оштрафували імпортера на 100 тисяч гривень. Також протягом місяця він зобов'язаний утилізувати неякісний товар.

Однак журналісти з'ясували, що товар так і продовжує залишатися на вітринах при тому, що термін закінчується вже 6 вересня. Відзначається, що на даний момент в Україні ще є 90 штук таких жаб.

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...

На Закарпатті 19-річний хлопець зґвалтував дитину, справою зайнялася поліція

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:15

На Закарпатті правоохоронці затримали 19-річного мешканця Мукачівського району, який зґвалтував 13-річну дівчину. Про це повідомили у поліції Закарпатської області, передають Патріоти України. Про постраждалу дівчину їм повідомили у медзакладі, куди в...