Бережіться! Названо області України з критичним і низьким рівнем захворюваності на коронавірус

В Україні в зоні помірного спалаху захворюваності на коронавірус тільки п'ять областей, в інших ситуація не контрольована, а в шести - критична. Такої думки дійшли аналітики Київської школи економіки, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на пресреліз KSE. За їхніми даними, найкраще справи йдуть в Дніпропетровській, Луганській, Чернігівській, Черкаській і Сумській областях, передають Патріоти України.

Остання, зазначають експерти, єдина наближається до стабілізації, за винятком необроблених тестів, які у черзі. У Житомирській, Київській, Хмельницькій, Запорізькій, Закарпатській та Івано-Франківській областях – ситуація критична. Найстрімкіше хвороба поширюється в Запорізькій, Житомирській та Чернівецькій областях. Аналітики прогнозують, що в зоні критичної спалаху наступного тижня можуть опинитися інші регіони.

За даними KSE, система тестування в країні перевантажена, а добова кількість тестів, які у черзі, майже збігається з добовою кількістю оброблених тестів. Також кожна третя лікарня (142 установи) першої хвилі майже повністю заповнена хворими з коронавірусом. 76 лікарень повністю забиті, а в 11 пацієнтів госпіталізують в непрофільні відділення. Крім того, експерти зберігають прогноз смертності в 20 тисяч до кінця року.

Варто знати: На які пільги можуть розраховувати дружини та діти учасників бойових дій та як їх оформити

неділя, 19 травень 2024, 8:39

В Україні родини військовослужбовців, які мають статус УБД, мають право на отримання пільг. Так, члени родини військового можуть отримати наступні пільги на комуналку:. • 75% знижка на газ, електроенергію та інші комунальні послуги (для інвалідів знижк...

Повістки будуть вручати на роботі? Які зміни тепер діять для військовозобов’язаних

неділя, 19 травень 2024, 8:24

Від 18 травня набув чинності закон про посилення мобілізації. Роботодавець має забезпечуватися своєчасне прибуття працівників до ТЦК. Про це пише видання "Телеграф". До 18 травня керівники підприємств мали вести військовий облік і забезпечувати "своєча...