Бережіться! Названо небезпечний вірус, який краде гроші й дані з телефону - жертвою може стати кожен

Вірусна програма на BlackRock на Android-смартфонах краде особисті дані користувачів і грошові кошти. Хакерський додаток атакує більше 300 програм на телефоні, передають Патріоти України.

Фахівці з безпеки пояснили, що BlackRock потрапляє на смартфон під видом оновлень Android через сумнівні веб-ресурси. Тобто користувач сам встановлює файли з мережі, не перевіряючи їх надійність.

При запуску конкретного додатка, вірус показує підроблене вікно авторизації, куди потрібно ввести особисті дані. В результаті чого хакери отримують доступ до персональної інформації. Після зловмисники захоплюють обліковий запис і можуть виконувати значимі дії від її імені.

Експерти пояснили, щоб уникнути попадання на смартфон BlackRock та інших подібних вірусних програм потрібно в смартфоні отримати привілей на доступ до overlay-механізму, який дозволяє перекривати фішинговими вікнами законне програмне забезпечення. Адже саме їх BlackRock розкриває на телефоні, пропонуючи пройти уявну авторизацію і дозволяючи хакерам отримати особисті дані.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...