Бережіться! Онколог назвав головну умову, за якої їжа провокує рак

Є чимало досліджень про те, якої шкоди несе нашому здоров'ю м'ясо. Головна небезпека - розвиток раку. Що перетворює соковиту ситну котлетку або запашне рагу, відраду нашого шлунку - на загрозу для здоров'я в цілому, пояснив онколог-хірург, кандидат медичних наук Михайло Мяснянкін, передають Патріоти України.

У коментарі П'ятому каналу лікар перерахував умови, за яких їжа провокує онкологію. Дві головні умови – забрудненість мінеральними добривами або утворення в них канцерогенних речовин.

Тобто головна небезпека пов'язана зі способом приготування страви, уточнив він. Наприклад, якщо смажити м'ясо або навіть корисні овочі на соняшниковій олії – це шкодить здоров'ю.

"Якщо воно використовується кілька разів, то, природно, всі канцерогенні речовини починають накопичуватися", – додав онколог.

Кожен раз, з'їдаючи приготовані подібним чином страви, людина завдає шкоди своєму шлунково-кишковому тракту, своїй слизовій. "За рахунок такої шкоди і може з'являтися онкологія", - розповів Мяснянкін.

Крім того, експерт рекомендує повністю виключити з раціону спиртні напої, адже вони також збільшують ризик розвитку деяких видів раку.

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...