Є чимало досліджень про те, якої шкоди несе нашому здоров'ю м'ясо. Головна небезпека - розвиток раку. Що перетворює соковиту ситну котлетку або запашне рагу, відраду нашого шлунку - на загрозу для здоров'я в цілому, пояснив онколог-хірург, кандидат медичних наук Михайло Мяснянкін, передають Патріоти України.
У коментарі П'ятому каналу лікар перерахував умови, за яких їжа провокує онкологію. Дві головні умови – забрудненість мінеральними добривами або утворення в них канцерогенних речовин.
Тобто головна небезпека пов'язана зі способом приготування страви, уточнив він. Наприклад, якщо смажити м'ясо або навіть корисні овочі на соняшниковій олії – це шкодить здоров'ю.
"Якщо воно використовується кілька разів, то, природно, всі канцерогенні речовини починають накопичуватися", – додав онколог.
Кожен раз, з'їдаючи приготовані подібним чином страви, людина завдає шкоди своєму шлунково-кишковому тракту, своїй слизовій. "За рахунок такої шкоди і може з'являтися онкологія", - розповів Мяснянкін.
Крім того, експерт рекомендує повністю виключити з раціону спиртні напої, адже вони також збільшують ризик розвитку деяких видів раку.
Українська продюсерка Олена Мозгова вважає, що в Україні несправедливі пенсії. Про це вона заявила 13 серпня у Facebook, передають Патріоти України. Мозгова розповіла, що дізналася про пенсії українських суддів, які сягають 300 тис. грн. "Я в ах...є. П...
У четвер, 14 серпня, у Тростянці Сумської області відбудеться прощання з загиблим Героєм Юрієм Воликом, 1989 р.н. Про це повідомила міська рада, передають Патріоти України. Відспівування Захисника пройде у Вознесенському храмі. Поховають українського с...