Є чимало досліджень про те, якої шкоди несе нашому здоров'ю м'ясо. Головна небезпека - розвиток раку. Що перетворює соковиту ситну котлетку або запашне рагу, відраду нашого шлунку - на загрозу для здоров'я в цілому, пояснив онколог-хірург, кандидат медичних наук Михайло Мяснянкін, передають Патріоти України.
У коментарі П'ятому каналу лікар перерахував умови, за яких їжа провокує онкологію. Дві головні умови – забрудненість мінеральними добривами або утворення в них канцерогенних речовин.
Тобто головна небезпека пов'язана зі способом приготування страви, уточнив він. Наприклад, якщо смажити м'ясо або навіть корисні овочі на соняшниковій олії – це шкодить здоров'ю.
"Якщо воно використовується кілька разів, то, природно, всі канцерогенні речовини починають накопичуватися", – додав онколог.
Кожен раз, з'їдаючи приготовані подібним чином страви, людина завдає шкоди своєму шлунково-кишковому тракту, своїй слизовій. "За рахунок такої шкоди і може з'являтися онкологія", - розповів Мяснянкін.
Крім того, експерт рекомендує повністю виключити з раціону спиртні напої, адже вони також збільшують ризик розвитку деяких видів раку.
Яка «несподіванка». Олександра Корнієнка обрано головою партії «Слуга народа». Перед новоспеченим головним «слугою» стоїть нетривіальне завдання. Зеленський нещодавно «дав доручення» ВРаді розробити законопроект про вибори в умовах воєнного стану. Про ...
Українська блогерка-мільйонниця Верба, Юлія Вербинець, потрапила в скандал через сторіз на фоні українського прапора, на якому надрукований її портрет, повідомляють Патріоти України. Вона не тільки зняла свій звичайний контент, тлом для якого був украї...