Є чимало досліджень про те, якої шкоди несе нашому здоров'ю м'ясо. Головна небезпека - розвиток раку. Що перетворює соковиту ситну котлетку або запашне рагу, відраду нашого шлунку - на загрозу для здоров'я в цілому, пояснив онколог-хірург, кандидат медичних наук Михайло Мяснянкін, передають Патріоти України.
У коментарі П'ятому каналу лікар перерахував умови, за яких їжа провокує онкологію. Дві головні умови – забрудненість мінеральними добривами або утворення в них канцерогенних речовин.
Тобто головна небезпека пов'язана зі способом приготування страви, уточнив він. Наприклад, якщо смажити м'ясо або навіть корисні овочі на соняшниковій олії – це шкодить здоров'ю.
"Якщо воно використовується кілька разів, то, природно, всі канцерогенні речовини починають накопичуватися", – додав онколог.
Кожен раз, з'їдаючи приготовані подібним чином страви, людина завдає шкоди своєму шлунково-кишковому тракту, своїй слизовій. "За рахунок такої шкоди і може з'являтися онкологія", - розповів Мяснянкін.
Крім того, експерт рекомендує повністю виключити з раціону спиртні напої, адже вони також збільшують ризик розвитку деяких видів раку.
Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...
"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...