Бережіться, перша п'ятниця 13-го 2021 року! Чим небезпечна та що не можна робити цього дня

День 13 серпня є першою п'ятницею 13-го 2021 року. Забобонні люди таке календарне поєднання вважають зловісним, здатним принести безліч неприємностей, зазначають Патріоти України.

Чому люди бояться п'ятниці 13-го

За переказами, саме в п'ятницю 13-го Єва скуштувала заборонений плід, яким пригостила й Адама, Каїн убив Авеля, а також був розіп'ятий Ісус Христос.

Крім того, з цим днем пов'язана фатальна історія Ордена тамплієрів. У п'ятницю, 13 жовтня 1307 року, за наказом короля Франції Філіпа IV було заарештовано всіх без винятків членів ордена. Заарештованих лицарів піддали тортурам і стратили. Популярності забобонам додав фільм "П'ятниця, 13-те", що вийшов 1980 року в США.

Що не можна робити в п'ятницю 13-го

На думку астрологів, 13 серпня – несприятливий день для серйозних починань і проєктів. Цього дня рекомендується особливо стежити за словами, думками та вчинками, налаштовуватися на добро та позитив.

Згідно з численними забобонам, також у п'ятницю 13-го не варто брати й давати гроші в борг (кредит), вирушати в подорожі, стригти волосся та нігті, ворожити й займатися магією, ризикувати, довіряти малознайомим людям, виходити на нову роботу, підписувати важливі документи, укладати угоди, брати шлюб.

Що можна робити в п'ятницю 13-го

13 серпня корисним буде приділити час відпочинку, сну, медитаціям, зайнятися неінтенсивними фізичними вправами.

Дуже любив вино, але проблема була не в алкоголізмі: Вчені розповіли, через що міг оглухнути Бетховен

субота, 18 травень 2024, 23:43

Слух видатного композитора Людвіга ван Бетховена почав погіршуватися в молодості, а помер геній повністю глухим. Причини його глухоти залишаються загадкою. Однак, майже через дві сотні років аналіз його волосся показав високий рівень свинцю, миш'яку та...

Рідкісний вид рептилій - на межі зникнення: На Кубі коти взялися винищувати... крокодилів

субота, 18 травень 2024, 23:02

Здичавілі коти вважаються одним із найпроблемніших інвазивних видів, який загрожує тисячам інших видів тварин у дикій природі. Нове підтвердження цьому представили кубинські фахівці, які звинуватили безпритульних кішок у масовому вбивстві дитинчат рідк...