Бережіться! Під Львовом хлопчик підчепив смертельну інфекцію через подряпані коліна

У 12-річного хлопчика з Яворівського району на Львівщині діагностували інфекційне захворювання - правець. Його доправили до дитячої обласної лікарні ОХМАТДИТ у суботу, 29 червня, повідомляють Патріоти України.

"20 днів тому хлопець упав і подряпав коліна. Через рани інфекція потрапила в організм. За словами матері, він не мав щеплення від правця. Із 7 випадків правця серед дітей, які ми фіксували за останні роки, двоє - з Яворівського району. Найчастіше це захворювання діагностуємо саме влітку, коли діти бігають, падають, отримують різного роду травми, через які й інфікуються", - каже Олександра Бурда, заступник головного лікаря ОХМАТДИТу.

Хлопчик знаходиться в травматологічному відділенні лікарні. У нього неважка форма правця, але як поведеться хвороба далі, спрогнозувати важко.

Правець - це гостре інфекційне захворювання, що вражає нервову систему і проявляється сильними судомами. У важких випадках хворий вигинається дугою, спираючись на п'ятки і потилицю. Якщо негайно не розпочати лікування, пацієнт може померти. Може спричиняти важкі ускладнення - асфіксію та зупинку серця. За даними МОЗ, від важких форм цього захворювання смертність сягає понад 50%.

Інфікуватися можна при потраплянні бруду до рани або поріз, внаслідок укусів тварин чи травмування гострими предметами, уламками деревини. Спори бактерій живуть у ґрунті та кишковому тракті тварин. Від людини до людини це захворювання не передається.

Захиститися від хвороби можна лише вакцинацією. Дітям слід отримати щеплення у віці 2, 4, 6 і 18 місяців. У віці 6 і 16 років необхідна ревакцинація. Дорослим потрібно поновлювати щеплення від правця кожні 10 років.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...