Бережіться! Шахраї крадуть гроші і дані українців через Zoom, допомогає їм один "інструмент"

В Україні зафіксували нову шахрайську схему, за якою аферисти за допомогою сервісу інтернет конференц-зв'язку Zoom обманюють користувачів, крадуть гроші та дані, передають Патріоти України.

Довірливих громадян заманюють на сайти зловмисників під виглядом отримання грошових компенсацій "у зв'язку з COVID-19" або за підписку на сервіс. Далі аферисти здійснюють крадіжку даних користувачів і їхніх грошей з банківських карт.

Розслідування було розпочато після того, як користувачі поскаржилися на листи від сервісу, які й привели їх на шахрайські сайти, в результаті чого вони позбулися грошей.

Важливо зауважити, що листи були відправлені не з фейкового домену, а від офіційного сервісу. Так, шахраї користуються тим, що при реєстрації Zoom можна написати листи 10 друзям об'ємом у 64 знаки.

Зловмисники вставляють таку фразу в дусі "Вам належить компенсація у зв'язку з COVID-19" і вказують посилання на шахрайський сайт.

Фахівці рекомендують, аби уникнути неприємних інцидентів, не контактувати з невідомими користувачам і не переходити за сумнівними посиланнями.

Повідомляється, що з початку 2020 року було зафіксовано появу близько 15,3 тисячі доменів, що містять назву Zoom - сплеск реєстрації припав саме на період дистанційної роботи в період карантину.

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...

Залізуть в кишені і цим: Влада підготувала «сюрприз» для українців за кордоном. Кому варто хвилюватися

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:23

У вересні 2024 року відбудеться перший автоматичний обмін між Україною та іншими державами інформацією про фінансові рахунки за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart). Країни обміняються даними за друге півріччя 2023 року – це...