Бережіться! На Android-смартфонах знайшли небезпечний вірус

На смартфонах під управлінням ОС Android знайшли шкідливий додаток System Update. Експерти кібербезпеки компаніїZimperium повідомили, що шпигунська програма діяла під виглядом системних оновлень і дозволяла зловмисникам отримувати повний контроль над пристроєм, передають Патріоти України.

Зазначається, що самого додатка System Update немає в Google Play, але він скачується в складі інших програм зі сторонніх джерел. Після установки шкідливе ПО ховається і через сервер Firebase дозволяє хакерам віддалено керувати смартфоном.

Також програма отримує доступ до мікрофона та камери смартфона, а також збирає такі дані, як повідомлення, контакти, інформація про гаджет, закладки в браузері та історія вебпошуку.

Крім того, хакери на відстані можуть відстежувати місце розташування пристрою, виконувати пошук документів у пам'яті гаджета і записувати інформацію, яка вводиться користувачем із клавіатури або копіюється в буфер обміну. Фахівці з кібербезпеки радили не викачувати сторонні додатки з мережі і довіряти тільки перевіреним додаткам у Google Play.

Чоловік відмовився від мобілізації через пораду брата-військового: Стало відомо, чим це закінчилось

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:58

У Чернівецькій області до 1 року та 10 місяців обмеження волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що в армію не пішов, оскільки його брат-військовий порадив уникати служби. Про це йдеться у вир...

Під виглядом прогулянок із собакою: СБУ затримала у Харкові коригувальника РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:47

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність ще одного російського коригувальника, що наводив російські ракети на військові об'єкти. Ним виявився житель Харкова. Для "прикриття" під час збору розвідданих він використовував собаку, якого нібито вигу...