Бережіться, список вас здивує! Ці три популярні продукти можуть зруйнувати здоров'я

Знайти відмінну форму і залишатися здоровими не так вже й складно. Досить дотримуватися правильного раціону харчування, давати організму регулярне фізичне навантаження та уважно ставитися до того, що є у вашому холодильнику, передають Патріоти України.

Група дієтологів назвала три харчових продукти, від яких потрібно відмовитися, якщо ви не хочете зруйнувати ваше тіло.

Пластівці на сніданок

Цей пункт викличе здивування у багатьох людей, оскільки пластівці вважаються варіантом хорошого і корисного сніданку. Однак дієтолог Алісія Галвін стверджує, що в більшості пластівців присутній цукор, штучні підсолоджувачі та барвники.

"Звичайна порція може містити 12 грамів цукру, що дорівнює приблизно одній столовій ложці цукрового піску. А що стосується білка і клітковини? Всього близько двох грамів кожного в залежності від марки", - розповіла фахівець.

Вона рекомендує обов'язково читати етикетку перед покупкою великої коробки пластівців і переконатися, що там достатньо клітковини та білка, а цукру – мінімум.

Фруктові соки та смузі

Фруктовий сік, смузі в банках або навіть підсолоджений чай з льодом, можуть бути настільки ж шкідливими, як і газовані напої. І наслідки можуть бути дуже негативними - від карієсу до значного збільшення ваги.

Дієтолог Діана Гарігліо-Клелланд зазначила, що є зв'язок між вживанням солодких напоїв і ризиком розвитку серцево-судинних захворювань, які підвищують ймовірність серцевого нападу та інсульту.

М'ясо на грилі

Починається сезон шашликів і багато хто готується до вилазок на природу. Однак свої звички в приготування їжі варто переглянути. М'ясо, приготоване на грилі при високій температурі, може стати джерелом поліциклічних ароматичних вуглеводнів (ПАУ) і гетероциклічних амінів (ГКА), які вважаються потенційними канцерогенами.

Дієтолог і доктор Холлі Кламер радить звести ризики до мінімуму і вибирати м'ясо, яке вимагає найменшого часу для приготування. Також вона радить обов'язково використовувати маринад, оскільки він виступає в якості додаткового захисного шару і скорочує час приготування.

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...

На Закарпатті 19-річний хлопець зґвалтував дитину, справою зайнялася поліція

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:15

На Закарпатті правоохоронці затримали 19-річного мешканця Мукачівського району, який зґвалтував 13-річну дівчину. Про це повідомили у поліції Закарпатської області, передають Патріоти України. Про постраждалу дівчину їм повідомили у медзакладі, куди в...