Бережіться! Степанов розповів про небезпеку індійського штаму COVID-19 - вражає навіть шлунок

Захворюваність коронавірусом в Україні падає, але є дуже серйозна небезпека від індійського штаму, який вражає не тільки легені і печінку, а й шлунково-кишковий тракт. Про це попередив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на щоденному брифінгу, передають Патріоти України.

Глава МОЗ зазначив, що індійські ЗМІ повідомляли навіть про випадки сліпоти у тих, хто заразився мутованим штамом коронавірусу. Тому, незважаючи на перемогу над третьою хвилею COVID-19, міністр нагадав українцям, що розслаблятися ще дуже рано.

Крім того, Степанов заявив, що цього року в Україну сукупно очікується поставка 40 млн вакцин: 8 в рамках глобальної ініціативи Covax, ще 32 - за прямими контрактами.

Зазначимо, що раніше Степанов говорив, що індійський штам прийде в Україну. “Ми можемо говорити, що він (індійський штам коронавірусу - ред.) точно буде. І це реальність. Говорити треба правду. Він вже зафіксований в країнах-сусідах, тому зрозуміло, що він з'явиться в Україні, як це було з британським і південноафриканським штамами", - сказав міністр.

Водночас в Індії зафіксували новий добовий рекорд кількості летальних випадків через коронавірусну хворобу. За останні 24 години померли 4187 осіб.

Нічого святого: У Росії відсторонили від виконання обов'язків священика, який очолив панахиду за Навальним

середа, 24 квітень 2024, 14:27

Російський священник, який очолив панахиду за опозиціонером Олексієм Навальним у березні 2024 року, був відсторонений від духовних обов'язків на три роки. Про це пише Reuters із посиланням на Московську єпархію РПЦ, передають Патріоти України. Зазначає...

"Хотів показати, як Україна бореться": У Львові винесли вирок залізничнику, який фотографував переміщення військової техніки

середа, 24 квітень 2024, 14:05

Чоловік надсилав фото з переміщення військової техніки своєму знайомому, який проживає у Польщі. Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду, передають Патріоти України. Чоловік є уродженцем Яворівського району та працював оглядачем-ремонтни...