Бережіться! Цей циклон увійде в історію: Синоптик попередила про серйозну негоду в Україні

Погода в Україні у четвер, 11 лютого, принесе значні опади на більшу частину території країни, а також сильний поривчастий вітер. Непроста синоптична ситуація буде обумовлена південним циклоном Volker, на місце якого вже через кілька днів прийде істотне похолодання. Такий прогноз дала синоптик Наталка Діденко у своєму Facebook, передають Патріоти України.

Експерт попередила про сніг, мокрий сніг, крижані дощі та дощі в більшості регіонів України. Без істотних опадів буде лише в Донецькій і Запорізькій областях, в Криму та в більшості районів Херсонської області. Також синоптик розповіла про налипання мокрого снігу, ожеледь та ожеледицю на дорогах України. Таку непросту ситуацію "прикрасять" потужні пориви вітру.

"Схоже, що циклон Volker увійде в історію південного метеосеріалу... Адже саме він, за прогнозом, виявиться завершальним із серії південних циклонів, які організували українцям призабуту зиму..." - пише Діденко. В середньому по Україні температура повітря 11 лютого протягом дня буде варіюватися в межах -4... +3 градуси. На Півночі та північному заході України місцями очікується до -7... -4 градусів.

У південних областях прогнозується вдень від +5 до +10 градусів, а в Криму термометри покажуть до +12... +14 градусів. У Києві температура повітря складе близько -4... -2 градуси вдень та -9... -7 градусів вночі. Через циклон у столиці очікується сніг та мокрий сніг, налипання мокрого снігу, тож дороги перетворяться на атракціони та стануть своєрідним тестом на стійкість і витримку.

Синоптик зазначила, що 12 лютого Україна залишиться під владою циклону Volker, а вже 13 лютого замість нього прийдуть сильні морози.

"Хейтер медійників та ворог свободи слова": Національна спілка журналістів закликає ЗМІ бойкотувати нардепку Безуглу

вівторок, 30 квітень 2024, 19:42

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко та громадське об'єднання «Медіарух» висловилися на захист «Суспільного» і закликали припинити політичні атаки і тиск на мовника. Таким чином вони відреагували на закиди народної депутатки ...

Хроніки "наддержави": У Росії від голоду загинули десятки коней. Ще живі тварини ходили по трупах сородичів. Власнику, "новаму рускаму" байдуже

вівторок, 30 квітень 2024, 18:57

У Росії на Ставропольському кінному заводі біля хутора Кінний з початку зими загинули від голоду близько 50 коней, живими залишилися близько 80 тварин. Про це розповіла волонтерка Яна Кучеренко, пише російський незалежний ТГ-канал Astra. "Живі коні ход...