Досить трьох порцій картоплі фрі на тиждень, щоб суттєво підвищити ризик розвитку діабету 2 типу - до такого висновку дійшли вчені, які проаналізували харчування понад 200 тисяч людей протягом майже 40 років, передають Патріоти України.
У тих, хто регулярно їв фрі, ризик захворювання зростав на 20–30%. При цьому зварена, запечена або пюреподібна картопля не мала такого впливу.
Дослідження підкреслює, що не сам картопляний продукт є проблемою, а спосіб його приготування — саме смаження в олії підвищує ризик. Експерти додають: регулярне споживання сильно обробленої їжі напряму пов’язане з підвищеним ризиком діабету 2 типу.
Докторка Фей Райлі з організації Diabetes UK зазначає: «Це складне захворювання, на яке впливає безліч чинників, але спосіб приготування їжі відіграє не меншу роль, ніж її склад».
Понад 4,3 мільйона британців вже живуть із діабетом, ще 850 тисяч — навіть не підозрюють про свою хворобу. Ускладнення — інфаркти, інсульти, втрата зору й ураження нирок. Хочете знизити ризик? Замініть чіпси цільнозерновими продуктами й скоротіть споживання смаженого — наголошують вчені.
"Цикорій належить до роду трав'янистих рослин родини складноцвітих (айстрових), має міцне волохате стебло, світло-фіолетові квіти та листя, яке часто використовують в салатах. Корінь цикорію є основним інгредієнтом для напою. Його подрібнюють, обсмажую...
Уповноважена президента України з питань захисту прав військовослужбовців і членів їхніх сімей Ольга Решетилова вважає, що працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки потрібно забрати з вулиць, бо вони не навчені спілкуват...