Бережіться! У антисептиках для рук виявили небезпечну речовину, що викликає рак

Деякі дезінфікуючі засоби для рук містять високі рівні бензолу - речовини, що викликає рак, пише Bloomberg, передають Патріоти України.

Американська компанія Valisure провела аналіз санітайзерів, які з'явилися на ринку після початку пандемії Covid-19. 17% з 260 пляшок від 168 торгових марок містили небезпечні рівні бензолу, який люди можуть переносити лише протягом короткого періоду часу. Підрозділ ВООЗ із дослідження раку відносить цю речовину до категорії найвищого ризику, нарівні з азбестом.

Більшість протестованих Valisure антисептиків для рук були гелями, виробленими в Китаї і США. Результати випробувань компанії підтвердив Центр хімічного та біофізичного приладобудування Єльського університету і приватна лабораторія Boston Analytical. Тепер експерти просять Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів вжити заходів щодо небезпечних речовин.

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...