Бережіться! У Києві з'явилося небезпечне морозиво, у складі є отрута

У київських супермаркетах з'явилося небезпечне морозиво з вмістом отруйної речовини. Це продукт компанії Масгомех SRL, Campia-Turzii, в якому міститься заборонена речовина етиленоксид. Як повідомили в Держспоживслужбі, небезпечне морозиво з'явилося в супермаркетах Metro Cash & Carry, передають Патріоти України.

Відповідно до закону, всю партію цього продукту повинні негайно вилучити з продажу і повідомити про це в перевірчі органи.

Що це за морозиво

Цей продукт виробляють в Румунії та до складу входить етиленоксид – отрута, яка негативно діє на теплокровних тварин і людини. Він має наркотичну, канцерогенну дію. Така добавка була виявлена в деяких видах морозива Mars.

Варто відзначити, що на упаковуванні виробником вказана Франція, проте завозять його саме з Румунії. У складі цього продукту також був виявлений стабілізатор, який також дуже шкідливий для здоров'я.

У Києві з'явилося небезпечне морозиво: у складі є отрута

Таке морозиво може бути дуже небезпечним

Що таке етиленоксид

Це хімічна речовина, яка використовується в медицині для дезінфекції інструментів. Для внутрішнього використання воно дуже небезпечно і може викликати сильне отруєння. Прояви такого отруєння: сильний головний біль, задишка, нудота і блювота.

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...

У 49 на нове коло: Василь Вірастюк, який залишив родину заради молодухи, вчетверте став батьком

вівторок, 16 квітень 2024, 9:40

Нові стосунки стронгмена та нардепа почалися, поки дружина з дітьми були за кордоном. Стронгмен і нардеп Василь Вірастюк зустрів нове кохання і вчетверте став батьком. Як виявилося, Василь ще задовго до скандального розлучення з другою дружиною Інною, ...