Бережіться! У МОЗ назвали області України, де є ризик спалахів COVID-19

Низка регіонів України досі перебуває під ризиком виникнення повторних спалахів коронавірусної інфекції. Йдеться насамперед про Закарпатську, Рівненську, Волинську, Львівську, Івано-Франківську області. Про це в інтерв’ю "Сьогодні" розповів головний санітарний лікар, заступник очільника МОЗ Віктор Ляшко, передають Патріоти України.

"Це ті області, в яких найбільше госпіталізовано хворих. Ми бачимо такі ризики і працюємо із цими регіонами", – пояснив він, підкресливши, що там, зокрема, можуть стикатися із нестачею ліжкомісць.

За словами Ляшка, тривалий час була на піку захворюваності на COVID-19 і Чернівецька область, однак нині кількість активних хворих на 100 тисяч жителів там постійно зменшується. Тож область виходить на показники, які дозволяють пом'якшити карантинні заходи.

Що ж до регіонів, які перебувають у зоні ризику, головний санітарний лікар також зазначив, що нещодавно з ними фахівці МОЗ провели селекторну нараду щодо питань боротьби з поширенням коронавірусної інфекції.

"Для цих областей потрібно було розповісти, як це робиться, щоб не постраждали медики, щоб вони були захищені й забезпечені засобами індивідуального захисту", – додав Ляшко.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...