Бережіться! Дитину мало не вбила зарядка для телефону

У Москві (Росія) маленька дитина отримала удар струмом від зарядного пристрою для телефону. Як повідомляє "Московський комсомолець", НП трапилася на бульварі Маршала Рокоссовського 7 липня. Малюка госпіталізували з електротравми. Йому всього 1 рік і 7 місяців, передають Патріоти України.

Як повідомили в правоохоронних органах, близько 21.00 малюк облизав вилку від зарядного пристрою і вставив в розетку. Мама почула характерний хлопок, потім пролунав плач сина. Права ручка хлопчика почервоніла. Про всяк випадок мати вирішила викликати швидку допомогу. Всю ніч малюк провів у лікарні, на ранок його виписали.

Відзначимо, смартфон, який перебуває на зарядці, здатний вбити уві сні лежачу поруч людину, з ним також смертельно небезпечно приймати ванну. Найбільша небезпека для життя виходить не від електромагнітного випромінювання, як думає більшість людей, а від електричного струму.

Сучасні зарядні пристрої спроектовані по схемі імпульсного перетворювача напруги. Якщо старі зарядки стабільно видавали потрібну кількість вольт (1, 3, 5), то зараз все діє інакше: всередині зарядного пристрою знаходяться силові елементи, що працюють під напругою іноді вище 220 вольт.

В цьому плані небезпечними також є неякісні "зарядки", смертельно небезпечним може бути ще вибух акумулятора, а також розмова по телефону під час грози на відкритому просторі.

"Це ж неподобство – спілкуватись мовою ворога": Милованов розповів історію про російськомовних бійців ЗСУ у США

середа, 1 травень 2024, 22:29

Ексміністр економіки Тимофій Милованов розповів історію, як у США російськомовні українські військові здивували українську діаспору. Про це він написав у Facebook, передають Патріоти України. "Російська мова в Україні. Що скаже про це діаспора. Приколь...

Артем Мілевський зганьбився на пресконференції, переплутавши назву свого нового клубу (відео)

середа, 1 травень 2024, 22:05

Ексфутболіст київського Динамо та збірної України Артем Мілевський побував на презентації як новачок аматорського клубу Ігніс, який виступає в медіалізі, передають Патріоти України. На початку пресконференції Мілевський переплутав назву свого клубу, чи...