Бережіться! Учені заявили про аномальну поведінку імунних клітин за COVID-19

Учені з Каролінського інституту в Швеції виявили аномальну поведінку специфічних імунних клітин у крові хворих на коронавірус. На їхню думку, ймовірно, вона може бути причиною небезпечних ускладнень під час COVID-19. Про це йдеться в науковій статті щодо результатів дослідження на порталіMedicalXpress, передають Патріоти України.

Зазначається, що фахівці проаналізували зразки крові 27 хворих із помірною (10 пацієнтів) і важкою (17 осіб) коронавірусною інфекцією. Як контрольна група використовувалися зразки 17 здорових людей.

З'ясувалося, що в разі зараження COVID-19 цитотоксичні лімфоцити, які називають натуральними кілерами (NK-клітинами), рано активуються, але водночас функціонують по-різному під час важкого й помірного перебігу коронавірусу.

Учені підкреслили, що в NK-клітинах важких пацієнтів зазвичай вони виявляли більш високу експресію білків перфорину (NKG2C і Ksp37). На думку вчених, це відображає високий рівень адаптивних "натуральних кілерів".

Дослідники припускають, що адаптивні NK-клітини здатні ефективніше вбивати клітини-мішені для вірусу порівняно з іншими. Видання пише, що поки вчені тільки вивчають, якою саме мірою імунна відповідь, опосередкована NK-клітинами й виявлена у критично хворих на COVID-19, може сприяти важкій формі цього захворювання.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...