Бережіться! Українців попередили про небезпечний Android-троян, здатний записувати аудіо та дзвінки, а також красти банківські дані

Незважаючи на зусилля Google з блокування небажаного ПЗ, користувачі смартфонів продовжують страждати від трояна SpyNote, відомого своєю здатністю вкрасти фінансову інформацію, передають Патріоти України.

Особливістю SpyNote є його використання SMS-фішингу, або «смішингу», для надсилання шкідливих SMS-повідомлень користувачам. Ці повідомлення маніпулюють користувачами так, щоб вони завантажували .apk файли поза Google Play Store, що згодом заражає їхні пристрої.

Після зараження пристрою SpyNote отримує підвищені дозволи і залишається прихованим. Цей троян здатний записувати аудіо, включно з телефонними розмовами, а також відео, реєструвати натискання клавіш, красти облікові дані та відстежувати місце розташування.

Видалення SpyNote з пристрою виявляється складним завданням, і єдиним рішенням може бути скидання налаштувань до заводських. Проаналізувавши це ПЗ, Аміт Тамбе з F-Secure дав поради для захисту від SpyNote:

  1. Не відкривайте посилання в SMS-повідомленнях від незнайомих і неперевірених джерел.
  2. Будьте обережні з додатками, що встановлюються поза Google Play Store.
  3. Перевіряйте дозволи, запитувані додатком, і надавайте їх тільки за необхідності.

Дотримання обережності під час використання мобільних пристроїв допоможе уникнути цієї загрози та захистити вашу конфіденційну інформацію.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...