В Україні 62% перевіреного масла виявилися фальсифікатом. Підробка не відрізняється за ціною і її практично неможливо розпізнати неозброєним оком. Про це заявив президент Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз "Тест" Валентин Безрукий. За его словами, найрідше фальсифікат зустрічається в крупних торгових мережах, передають Патріоти України.
"Супермаркети помітніші, їх легше "зловити" і оштрафувати. Тому велика частина фальсифікату все ж продається через ярмарки, базари, дрібнооптові ринки. Коли ви купуєте щось там, то ризикуєте набагато більше, ніж якщо купите масло в звичайному супермаркеті".
При покупці масла не варто орієнтуватися на ціну. Фальсифікат давно перестали продавати задешево, адже покупець відразу розуміє, що в занадто дешевому маслі щось не так. Тому зараз фальсифікат коштує майже стільки ж, як і справжнє масло. Висока ціна – не запорука якості.
Відрізнити хороше масло від фальсифікату в побутових умовах неможливо, стверджує Валентин Безрукий. Всі методи визначення фальсифікату, розрекламовані в інтернеті, швидше за все, введуть в оману споживача. Харчова промисловість не стоїть на місці. Наприклад, зараз в фальсифікат не обов'язково кладуть пальмові жири, як прийнято вважати.
Жири в купленому маслі можуть бути і тваринного походження, але не молочні, як потрібно. Тому, якщо хочете уберегтися від підробок, краще купувати вершкове масло перевірених торгових марок, які раніше не були замішані в фальсифікаті продукту.
Прадавці записи та археологічні дослідження свідчать, що в період своєї найбільшої могутності, 2,7 - 2,3 тисячі років тому, скіфські царі контролювали ключові торговельні артерії, які з’єднували територію сучасної України з Близьким та Середнім Сходом ...
Ввечері 12 липня Харків накрила сильна злива з грозою, через негоду постраждали чотири людини, сильний вітер повалив багато дерев та кілька електроопор і пошкодив дахи будинків. Про постраждалих повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, передают...